Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi-problém s připojením

Od: zabkag® odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,jdu pro radu a snad mě pochopíte:).Dostala jsem od O2 nový routr k počítači s wifi připojením,ten co jsem měla původně byl již zastaralý.Nainstalovala jsem si podle příručky routr a počítač funguje i se dokonce zrychlil,ale v čem je má chyba...Když se chci připojit třeba mobilem,nebo tebletem přez wifi tak to po mě chce nějaké heslo a já jsem nikde žádné heslo nezadávala,tak mi nejde se připojit.Kde je chyba?Děkuji moc Gábi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jste si jistá, že jste heslo nezadávala, tak je Vaše "wifina"nezabezpečená.

Mobil zřejmě našel jinou "wifinu"a která je zabezpečená a chce to heslo. Kolik "wifin"mobil najde? Nastavovala jste router přes prohlížeč v PC? Jaký to je přesně typ routeru? Zdravím!

doplněno 13.10.13 19:40:

Snad to zvládnete - udělejte to přesně tak, jak je uvedeno v návodu. Hodně štěstí a ať se to zdaří.

o2.cz/...

doplněno 13.10.13 19:59:

Spustíte si prohlížeč a tu adresu zkopírujete do adresního řádku a odklepnete. Vyskočí tabulka a Vy tam zapíšete jméno admin a heslo admin - a budete v tom nastavení. Potom pečlivě číst text a koukat na obrázky a mělo by se to zdařit. Otevřete si dvě okna prohlížeče - v jednom čtěte a v druhém konejte.

doplněno 13.10.13 20:47:

Aha, a to Vám píše asi mobil. Tak asi ještě někde v jeho nastavení pro "wifinu"něco povolit (zabezpečení). A to Vám píše až po zadání toho hesla? Mělo by tam být stejné zabezpečení, jako v routeru - tím si teď nejsem jistý.

doplněno 13.10.13 21:34:

h0nz490 + jenyk - myslím, že toto už má tazatelka vyřešeno, ale teď je chyba v nastavení "wifiny"v mobilu.

hodnocení

jsem si 100% jistá,že jsem heslo nezadávala.Je to moje wifima o které mluvím a vím že je zabezpečená,protože když zmáčknu čudlím na tom routru na vypnutí wifi,tak mi na mobilu znizí a pak jak ho zapnu,tak se zase objeví,tak proto vím,že je moje.najde mobil jen tu asi moji a pak sousedovu taky zabezpečenou..no přez PC jsem nenastavovala nic a routr je to COMTREND VR-3026e v2.Děkuji

hodnocení

Moc děkuji,no nevím,už tes si nevím rady jak se dostat do toho prvního okna jak se tam zadává ta adresa 10.0.0.138/...

doplněno 13.10.13 20:12:

tak jsem to udělala přesně podle návodu a píše mi ti ZAKÁZÁNO,ZABEZPEČENÍ WPA/WPA2 PSK...Tak jsem z toho blázen..

dobrman*
hodnocení

0x

Hezký večer!

Když nám zaváděli internet na klasický stolní pc, tak jsme si tam zadávali svoje heslo, které vás chrání před tím, aby se na váš internet nepřipojil někdo cizí.Syn si pak koupil notebook, pořídili jsme tudíz wifi router, a když se chtěl připojit, musel tam vložit nejdříve ono heslo. Já mám tablet, když si dám zobrazit wifi připojení, tak se mi zobrazí všechna možná připojení sousedů a u toho je poznámka zabezpečeno, tudíž abych se mohla připojit na ně, musela bych znát jejich heslo

meda45*
hodnocení

0x

Občas je heslo napsáno na štítku, který je na spodní straně modemu či routeru. Konkrétně u modemu od O2 jsem to viděl.

hodnocení

0x
Prihlaseni do routeru vetsinou je treba zkusit
Login:admin
Heslo:admin
Popripade heslo:password
doplněno 13.10.13 21:27: Nebo stitek routeru, ci manual k modemu. A jak tam vlezete tak hledat wifi security a zmenit tam heslo

hodnocení

0x

Heslo na WiFi už býva často přednastaveno, zjistíš ho v nastavení routeru, případně si tam zadáš svoje heslo. Od O2 jsem poslední dobou měl v ruce několik routerů a všechny už měly heslo přednastavený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]