Nejste přihlášen/a.
Hezkou neděli všem,
život mě zavál na celkem samostatnou pracovní pozici, kde potřebuju řešit spoustu věcí v MS Excelu. Nikdy jsem s ním nepracovala, spoustu věcí vymyslím a odvodím, spoustu věcí ale ne. Navíc vlastně ani nevím, co všechno umí a tak si myslím, že často dělám zbytečně složitě věci, které by mohl udělat za mě.
Proto bych se chtěla zeptat, zda nemáte tip na nějaké dobré stránky, nebo klidně knihu, pokud bude vážně dobrá, kde se dá snadno dočíst, jaké často využívané a šikovné funkce má, k čemu se dají použít a jak je aplikovat. (Nejde mi tedy jen o návod, jak něco udělat, ale i o inspiraci, co všechno vlastně v Excelu dělat můžu.)
Snad je moje otázka pochopitelná, nejsem žádný počítačový mág, spíš naopak.
Děkuji za rady
Excel umí spoustu věcí, o kterých má páru skutečně málokdo, například animovat obrázky nebo kreslit technické výkresy. Záleží jen na vás, jestli ho k tomu dokážete přinutit.
Vy jako začátečník potřebujete především zvládnout základy. Máte výhodu v tom, že v základech Excelu se za posledních 10 let nezměnilo skoro nic, snad jen to, že dnes existuje více druhů excelových dokumentů. *.xlsm pro dokument s makry, *.xlsx pro dokumenty v binárním kódu a zůstal i starý známý *.xls. Vy pro začátek vystačíte s tímto starým obecným *.xls.
Takže vám radím, zajděte někam do veřejné knihovny, půjčte si nějakou exceláckou příručku a tu si nastudujte. Může být i staršího data. Až se s Excelem seznámíte, teprve potom si kupte novou příručku, která odpovídá vaší verzi.
Děkuju Rozhodně je pro mě dobré vědět, že se za poslední roky až tolik nezměnilo. I tak asi rovnou sáhnu po nečem novějším, vážně bych potřebovala být rychle co nejpokročilejší uživatel (i když technické výkresy nepotřebuji :D), už před pár týdny bylo pozdě :D
Také bych chtěla poradit uživateli "x", jeho bohužel ohodnotit nemůžu. Některé odkazy vypadají vážně užitečně (hlavně pro rychlé vyhledávání přímo pro práci. Pro trochu samostudia stejně chci nějakou literaturu.)
Pred 10 rokmi, keď som začínal s pc, veľmi mi pomohli časopisy Jak na počítač, Počítač pro každého. Publikovali rady a návody pre začiatočníkov , súčasťou boli aj inštalačné CD a DVD s programami. Jnp.cz a p.
Okrem toho v kníhkupectve som si kúpil pár brožúr pre laikov a aj pre odborníkov s obsahom ovládania rôznych pc progranov. Opýtajte sa na stránkach týchto vydavateľov.
Periodika obecně o počítačích určitě nechci, v ostatních oblastech zvládám vše, co potřebuji (pravda, moc toho nepotřebuji :D). V knihkupectví už jsem samozřejmě koukala, ale nabídka mi přišla natolik široká, že jsem se nedovedla zorientovat a vybrat si. Nejde totiž o to, že bych koukla, jestli je tam popsaná funkce XY a XYZ a pokud ano, knihu si vzala - sama vlastně nevím, co všechno Ecel umí a tedy ani co chci. Doufala jsem tedy, že někdo přijde s ozkoušenou publikací, která by snad sedla mým potřebám... Chápu, že je to dost ošemetná otázka
velmi dobrou knihou je: "Chybějící manuál..." knihy.abz.cz/...
a pro VBA: J. Walkenbach "Excel 2007 Programování VBA"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.