Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevření souboru v určitém programu?

Od: wikkin odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám mnoho souborů, které se mi otevírají v open office, nyní jsem si nainstaloval excel od microsoftu a nevím jak mohu k těmto zástupcům přiřadit aby se mi otevíraly v microsoft. excelu.

Viz. obrázek - procházel jsem v programech, našel excel a stejně se mi neobjevil ani jsem ten soubor v něm neotevřel.

Neporadil by mi někdo jak přiřadit všem souborům s koncovkou xlsx aby se mi otevíraly v excelu?

Děkuji mockrát

Otevření souboru v určitém programu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

zkuste vlézt do nějakého adresáře, vyberte nějaký excelovský soubor, stiskněte pravé tlačítko myši a vyberte menu Otevřít čím, anglicky Open with...

Měla by se vám objevit stejná nabídka jako máte nahoře v obrázku, ale s možností otevření souboru pouze Excelem. Jestli se vám taková nabídka neobjevuje, pak vám radím vzít vaše tabulky k nějakému ajťákovi a zkusit je otevřít na jiném PC.

Je možné, že soubory z Open Office váš Excel nepřečte nebo není správně nainstalovaný nebo ho nemáte vůbec.

Otevření souboru v určitém programu? #2

praivo*
hodnocení

0x

A co takhle kliknout na "Procházet" a ten .exe vybrat ručně?

wikkin
hodnocení

Ano to jsem zkusil a nezobrazil se mi excel vůbec :( Neporadí mi někdo něco jiného? Děkuji

v dialogovém okně, které je vidět na obrázku v prvním příspěvku klepněte na tlačítko "Procházet" a následně navigujte do složky "C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice14" v této složce vyberte aplikaci EXCEL.exe a mělo by to fungovat ;)

doplněno 14.10.13 22:17:

Ještě mě napadlo. Zkuste se podívat do nabídky start, jestli zde máte excel. (Tím si rychle ověříte, jeslti je nainstalovaný i excel). Jde o to, že při instalaci si můžete vybrat komponenty (programy), které se mají instalovat společně s office a mám dojem, že lze odškrtnout, aby se instaloval excel. Je možné, že jste omylem tento checkbox odškrtnul a excel se nenainstaloval.

praivo*
A kde jsi ho hledal?

dubik*
hodnocení

0x

přípona .xslx vznikla v MS Office 2007 a pokud máte starší Excel, tak jí v něm neotevřete.

wikkin
hodnocení

Dobrý večer,

mám open office 2007, excel normálně otevřu a z něj otevřu tento soubor. Však když kliknu na ten soubor tak ho zaboha neotevřu aniž když v procházet vyhledám excel tak po odkliknutí otevřít to neudělá vůbec nic, prostě to nechápu proč tomu tak je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]