Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to roztáhnouti, obrazovku

Od: maminka* odpovědí: 2 změna:

Hezký večer. Potřeboval bych prosím poradit, jak to udělat, když si stáhnu z internetu film a pak ho pustím na normální Tv, tak to mám hodně stažený, ten obraz, jako širokoúhlý. Je to teď z Tv Fanda seriál 24 H. Jinak vše dobrý. Špatně se nato kouká. Nevím jestli to není, třeba blbě přeplý na Tv - obraz. Stahuji to na Flashku. A ještě jeden problém mám. Stáhnul sem Stevena Seagala a obraz dobrý, ale šlo to bez zvuku. Normálně z Uložto. Já nevím, tam toho je hodně a chci to dabovaný česky, třeba. Poradíte, prosím? Libor.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K formátu obrazu se vyjádřil ernie, k chybějícímu zvuku přidám radu.

Prostudujte důkladně návod k TV. Někde by tam měla být informace, jaké zvukové kodeky (někdy to označují jako formáty) TV "umí". Pak stáhněte a nainstalujte si program MediaInfo nebo GSpot . V něm otevřete stažený film. Oba programy vám prozradí, jaký obrazový a zvukový kodek je v tom filmu použit a zda ho máte v PC nainstalovaný.
Pokud nebude zjištěný zvukový kodek jedním ze seznamu podporovaných televizorem, bude muset zvuk do podporovaného kodeku převést. K tomu (a případně i úpravám obrazu) dobře poslouží program Xmedia Recode.

hodnocení

1x

Některé formáty obrazu jsou užší, než klasika 16:9, takže na klasické televizi je v pořádku, když jsou pruhy nahoře a dole (letterbox). Obraz lze přizpůsobit na plnou výšku monitoru, ale zase na úkor postranních okrajů, které se oříznou. Nefunkční zvuk může zapříčinit absence kodeku v přehrávači.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]