Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám malý problém s notebookem. Po probuzení z režimu spánku se neaktualizuje čas a běží od té doby, kdy byl notebook uspán. Nevíte prosím někdo, kdě by mohla být chyba?
Děkuji
janicka:
není nad dobrou a vyčerpávající radu
Tuto závadu většinou způsobuje vadný malý akumulátor uvnitř notebooku, je jej potřeba vyměnit. Akumulátor drží nastavení parametrů BIOS a hodiny. Pokud je slabší udrží BIOS ale hodiny se zastaví.
To mi nejdřív taky napadlo, ale pak mi přišlo divné, že třeba při vypnutí toho notebooku se to nestává, pouze u toho uspání, tak jsem si myslel, že to tím nebude, ale zkusím to vyměnit, Díky
No právě... Zálohovací akumulátory? Já myslel, že u notebooku je také ta samá baterka, jako u stolních PC. Tam jsem jí párkrát měnil a je tam baterka typu 2032 a ta stojí pár korun. U notebooku je tam něco jiného?
Jak kdy. Třeba u mého notebooku je CR2032, ale u některých starých stolních počítačů jsem viděl NiCd...
U notebooků bývá lithiový akumulátor a to z toho důvodu, že do notebooku se neleze tak lehce jako do PC
Nechápu proč nedělají šuplíček jako u malých dálkových ovladačů, nebo jako býval u videokamer a pod. Já jsem potřeboval malinký aku 1610 nebo tak něco už si to nepamatuju (pro neznalé první dvojčíslí je pruměr v mm a druhé tloušťka v desetinách mm) a někde za něj chtěli téměř 400Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.