Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená slovo mountnout?

Od: zajda888® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

když chci na tabletu s androidem něco provést,například připojit flešku,vyhodí to na mě povel: mountni to

Ale co to znamená? Není nějaký český ekvivalent toho slova?

Díky, pěkný vecer

doplněno 11.10.13 20:05:

Díky,to byla rychlovka...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mountnout = připojit

doplněno 11.10.13 20:02:

spíše takové softwarové připojení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, znamená to připojit a odpojit zařízení (např. HDD nebo flashku). Zdravím!

doplněno 11.10.13 20:03:

mount = připojit , unmount = odpojit

luke237
hodnocení

0x
Mount = pripojit, jak uz ti tady psali.

Je to bezny prikaz z nekterych operacnich systemu (OS) (napr. Unix), kde po zapnuti (nastartovani) je do systemu pripojen jen korenovy souborovy system a dalsi systemu se musi pripojit (zviditelnit pro OS) prikazem "mount".

Kdybych to tedy prevedl do reci Windows, tak po startu by byl videt jen disk C a po prikazu "mount D:" by byl videt i disk D.

Takto pripojene "svazky" (souborove systemu, oddily, disky, pametova zarizeni apod.) lze take odpojit prikazem "unmount" a bud je ze zarizeni fyzicky odebrat (vyndat disk, odpojit USB klicenku) nebo na nich vykonavat nejakou udrzbu (preformatovat, prerozdelit disk, usporadat data atd.)

hodnocení

A já to ještě maličko rozvedu,možná lehce mimo téma.

Já teda tu flešku mountnu pomocí android app,na displeji tabletu se mi objeví velikost,kolik je zaplněno,jenže tu flešku už neotevřu a ty soubory neskouknu.A to ani pomocí té appky ani třeba Total- nebo Ghost-commanderu pro android.

luke237
Souborovy system na te pametove karte je pravdepodobne poskozeny. Zvlast kdyz si nemuzes ani zobrazit obsah te USB klicenky souborovym manazerem ("commander"). Zkus to projet nejakym programem na kontrolu disku/souboru.

hm*
hodnocení

0x

Už to skoro zaznělo: "mountnout" - přimontovat (připojit).

Odpojování ale není "unmount", ale "umount" (bez "n").

Flashka může obsahovat neznámý souborový systém, možná poslední výkřik Microsoftu - exFAT. Ten je patentovaný, v běžném Linuxu, myslím, není. Co prozradí WIN o souborovém systému na té flash?

doplněno 12.10.13 22:57:

Hmmm, příkaz samozřejmě není "mountnout", ale "mount". To jen, aby si mou větu někdo nevysvětlil nesprávně.

hodnocení

Appka mi automaticky nabidne FAT 16/32

Zkousel jsem prelousknout na NTFS ale pak appka nereagovala.

Na flesce je jedna slozka s asi 40-ti fotkama a dale tri dokumenty psane v notepadu.Ty to asi neotevre ale fotky by mohlo.

Zkusim zitra projet disk jak radil luke237 a nahrat jine soubory,s ruznymi priponami.

hm*

To dá rozum, že jestli je na flashce něco, co se podobá FATce, tak ta linuxová "appka" nabídne FAT16/32, když (jestli) nic jiného nezná. Proto jsem psal "podívat se ve WIN".

luke237
Odpojování ale není "unmount", ale "umount"(bez "n")

Ten prikaz je sice "umount", ale spravne anglicky je to "unmount". To "n"v tom prikazu chybi proto, ze je to jen zkratka, stejne jako "cp", "mv", "rm"apod.

Linux man: umount

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]