Nejste přihlášen/a.
Přidal jsem na kabely z počítačového zdroje atx konektor na sata, zapojil do disku, do základovky a do sítě. Ozvala se prda, něco slabě zasyčelo a zasmrdělo. Hned jsem to odpojil. Co se asi spálilo? Nebudu na ten počítač šahat dokud si nebudu úplně jistý co šlo do háje. Co jsem zabil a půjde to opravit?
Kupodivu všechno přežilo.
Na 99% to bude zdroj. Ale co se spálilo, takhle těžko odhadovat. Mohla to být jen pojistka (pár přímo rozletěných jsem viděl), tranzistor, kondenzátor...
doplněno 11.10.13 19:53:každopádně než se něco začne vyměnovat, chce to zjistit příčinu této chyby. Nezdá se mi, že by SATA redukce něco takového mohla zdravému zdroji udělat, měl by mít ochranu proti zkratu a vypnout.
Co to je za stroj? Mikro ATX HTPC s integrovaným procesorem nebo historický otevírač vrat?
doplněno 12.10.13 23:55: Ale vyhraješ si, ta 462 vzadu
Drahá zesnulá 462 (msi km4m) daruje kondenzátory jiné desce. Jinak podobně vypadá celá místnost . Ten počítač je dell optiplex gx260 small form-factor s pentiem 4. Jako jediný v mojí "stáji" utáhne Minetest.
Tak je to gx280, ne 260.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.