Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit instalaci windows 7?

Od: unicornsarefab odpovědí: 2 změna:

Dobrá den,

na náš počítač jsme si chtěli nainstalovat Windows 7, to se nám nepodařilo a tak jsme se smířili s tím, že zůstaneme na verzi XP. Nahráli jsme to myslím na místní disk F:. Pokud zapnu počítač ihned mi vyskočí opětovná "instalace" W7ičky a na pár sekund i dvě možnosti :"Spustit ve starém nastvavení (XP)." a nebo :"Pokračovat v instalaci W7." Když kliknu na první možnost tak se mi normálně spusí XP a mohu pracovat, ale jakmila vypnu počítač, a pak ho chci zapnout, tak je to opět na tom samém.
Koukala jsem se do Ovládacích panelů - přidat a odebrat programy a součásti systému Windows, tam jsem nic nemohla najít. Také jsem defragmentovala místní disk F:, ale problém stejně nezmizel.

Nevíte, prosím vás, jak na to? Co bych měla udělat, aby po spuštění PC se rovnou rozběhla XP verze?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, najdete to v souboru "boot.ini", který je skrytý na disku C: - v něm bude záznam o tzv. dualbootu. Vy editací toho souboru odstraníte řádek o OS WIN-7 a zvolíte Uložit. Případně to na disku C: bude v jiném souboru (možná "menu.1st") - ten se může odstranit. Potom restart PC a snad to bude už dobré. A z disku F: smazat vše od OS WIN-7. Zdravím!

doplněno 05.10.13 14:26:

Pokud jste zvolila skutečně zobrazování skrytých souborů a složek, tak tam je vidět - je to ale soubor, ne složka. Takže, až dole v kořeni C:

doplněno 05.10.13 14:42:

Podívejte se raději i na disk F: - potom upravit ten soubor tam a přesunout na disk C:

unicornsarefab
hodnocení

Omlouvám se, ale nějak to složku bootini ani menu.1st nemohu najít. Zkoušela jsem zobrazit skryté soubory, ale nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]