Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při startu PC

Od: black* odpovědí: 17 změna:

zdravím mohl by mi někdo poradit co je to za chybu na obrázku? Děkuji .

Chyba při startu PC

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Komp se vzteká, nebot chce bootovací medium. Asi mu nejde bootovat z HDD.

black*
hodnocení

Dal jsem tam právě že starší jen 80GB HDD , je na 3 přípojky .. Ten nový co mám ten je vypálený tam šli jen dvě . Takže je to chyba HDD?

Jaký dvě a tři přípojky? Co novýho je vypálený? Nemusí to být chyba HDD. Máš na kompu nainstalovaný nějaký operační systém?

black*
hodnocení

Mám ještě starý 500GB HDD na něm jsem měl W7 jenže ten je už nefunkční , ten byl na 2 kabely . Tady tento ten je jen 80GB win xp . Ale má to rozdílné připojení .. Udělal jsem fotku ten v pravo je ten starý (500GB ) novější . A ten v levo je ten co tam chci dát .. Co vše je nutno připojit?

Chyba při startu PC #2

Připoj stejně jako byl připojenej tan starej. Na ty dva konektory vlevo. Napájení a data.

Ale budeš muset nainstalovat na komp nový systém.

Pokud jsi vytáhnul starý HDD z nějakýho jinýho kompu a dal ho do svýho a myslel sis, že to pujde jako v jiným kompu, to tedy ne.

black*
hodnocení

Dobrá , děkuji . A když už jsme u toho . Mám v počítači windows XP , když ho budu chtít dát na CD musím tam dát nějaké Bootovací soboury nebo něco , jelikož když to tam nahraju tak jak je , nenainstaluje se mi to . Můžete poradit co k tomu mám přesně přihodit?

Chceš si udělat instalační CD s Win XP? To uděláš z obrazu disku. Ale neuděláš to z nainstalovanýho systému. Jako že bys zkopíroval nainstalovaný systém na CD a k tomu něco přidal, takhle to nefunguje.

black*
hodnocení

Takže to vlastně musím vypálit jako obraz? Nebo jak to tam je? Už asi vím .

Jo, musíš si sehnat obraz disku a ten vypálit jako bootovací. Pak z toho půjde naistalovat systém.

luke237
hodnocení

0x

Na obrazku ti PXE hlasi, ze nemas pripojeny ethernetovy kabel. PC chce bootovat ze site, ale nemuze se na sit protlouct.

V BIOSu si zkontroluj poradi bootovacich zarizeni. Take si tam dej Autodetect vsech SATA zarizeni. Podivej se, jak se ti disk hlasi (napr. HDD-3). Pripoj ho tak, aby se hlasil jako HDD-0 a podivej se, jestli mas HDD-0 v poradi bootovacich zarizeni pred PXE (bootovani ze site).

black*
hodnocení

Síť nemám připojenou vůbec ..

luke237
No a prave to ti PC hlasi *smich* Mozna by tedy stalo za to odstranit volbu bootovani ze site ze seznamu zarizeni, ze kterych se ma postupne zkouset nabootovat *frajer*
black*
hodnocení

No já se v BIOSU moc hrabat nechci , prd tomu rozumím , jsem rád že dokážu nainstalovat windows ..

ladinpraha*

Ale to taky nedokážeš, jak je vidět. Sežeň si originální OS a uvidíš, že to půjde.

To je rozumný, že když tomu moc nerozumíš, tak se v tom nechceš hrabat, dá se tam udělat spousta škody. Ale při startu kompu ti to může nabídnout výběr bootovacího media. Hledej položku Boot select, často to bývá pod klávesou F12. To zmáčkneš hned po startu kompu a v tabulce jen vybereš odkud se má načíst systém.

praivo*

No tak se to budeš muset naučit.

luke237

Vlezes do BIOSu, hned v typicky prvni polozce budes mit seznam disku (asi bude prazdny nebo tam bude uz ten tvuj jeden), nekde tam je prikaz Autodetect, tak to zvol a podivej se, jak se ti hlasi disk a pak zpet do hlavniho menu a v nejake jine volbe (Advanced?) si najdes Boot Sequence a podivas se, jestli HDD je prvni.

Podle toho, co pises, jsi si asi nic v BIOSu nezmenil, takze jestli bootovani propadne az k volbe PXE, tak to znamena, ze to nenaslo prvni harddisk, tedy pripojujes ten novy disk jinak, nez ten stary (na jiny kanal) nebo na tom disku neni bootovatelny operacni system.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]