Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem si nový SSD disk.
Nainstalovalů jsem na něj stejnou verzi windows jako jsem mel na původním disku.
Vše běhá bez problému, avšak na původním disku se system nezapne.Vzdy kdyz se pri bootu objeví logo microsoft PC se restartuje.
Neví někdo v čem je problém případně jak by šel vyřešit? Zkoušel jsem opravu ale nezabírá.
Potřebuju například dostat data z původního emailového klienta a z jiných programů které tam mám, přes nový disk však samozřejmě otevřít nejdou
"Potřebuju například dostat data z původního emailového klienta a z jiných programů které tam mám, přes nový disk však samozřejmě otevřít nejdou" - Jak nejdou? Stačí přece nabootovat z nového disku, připojit starý, zkopírovat si z něj data a odpojit ho, případně naopak (nabootovat ze starého a kopírovat na nový).
no to máte pravdu ale jak řikám ze starého disku windowsi přestali fungovat od té doby co jsem nainstaloval nové windows na nový disk. To byl můj původní dotaz: Proč tomu tak je?
A ohledně Vaší rady do disku se sice přes nový dostanu, ale nespustím programy protože ty jsou vázané na původní systém, tudíž nemůžu některé věci zálohovat, protože skutečně nevím které soubory bych si na disku měl najít, zas tolik se vtom nevyznám, jako muziku filmy hry dokumenty a tak to je bez problému, ale třeba ten profil v emailovem klientu to jsem nenašel
Co mají společného nainstalované programy a zálohování?
Prostě si na nový disk překopíruj dokumenty a doinstaluj potřebné programy, ty jinak přesunout nejdou. A pokud používáš Thunderbird, je možné po nainstalování do vytvořeného profilu nahrát obsah toho starého.
Člověče, vy nemáte evidentně páru o fungování systému. Pojem "ze starého disku přestaly fungovat windowsy..."
Windows funguje z disku, ze kterého je spouštěn, v tomto případě z SSD, který je nový.
Zkuste migrace proflu uživatele zadáním do vyhledávacího políčka Start.
Promiňte ja nevim co na tom pořád nechápete
Asi špatně vysvětluji
Měl jsem pc s jednim diskem s windows 7
Prinesl jsem si novy SSD disk zapojil, přebootval, nainstaloval na nem také windows 7. systém funguje bez problému.
Přebootval jsem na původní disk tam se mi však původní Windows 7 začali zasekávat při spouštění.
Takže mám tomu rozumět tak, že nastavíte v biosu disk, ze kterého se má systém nabootovat (tedy načíst) jako první?
Ach tak. A disk je v pořádku? Viděl bych to na vadu zaváděcího sektoru, tedy nějakou chybu na disku.
No je top divne protože přes druhý disk, vše na disku otevřít jde, navíc těsně než jsem si koupil nový SSD disk, vše fungovalo bez problému
Při instalaci win jste tam měl oba disky?
To by to vysvětlovalo.
Při instalaci byl přepsán zavaděč původního disku.
Po vyndání SSD disku by jste měl obnovit zavaděč původního disku v Microsoft Windows Recovery Console s příkazy fixboot a fixmbr
Děkuji, to vyzkouším,
Akorát nevím , recovery console sespuští přes příkazový řádek a musí přitom být v mechanice originální W7?
Dalo by se postupovat jako při instalaci windows ale nespustit ji úplně a dostat se do příkazového řádku.
Nevím jestli jsem to popsal srozumitelně.
Jde oto aby mi to zas nepodělalo ty windowsy na novém disku, to bych nerad. Pokud to nejde aby byli nainstalované dvě verze zároveň tak bych se na to snad raději vyprd
No abych tam dostal nejaky veci, který přes průzkumník nenajdu. Pak to samo zformatuju a pojedu jen z jednoho
1. Myslím, že to jde pomocí přivlastnění si příslušné složky. Vlastnosti --> Zabezpečení --> Rozšířené --> Vlastník --> Změnit (něbo nějak takhle, mám US verzi)-
2. A i kdyby ne, znáš slovo "Linux"? Ten nějaká Windowsácká omezení naprosto ignoruje. linuxliveusb.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.