Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se repasovaný notebook?

Od: pcmaniak® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, nedávno jsem viděl v PC bazaru starší repasovaný notebook Acer Extensa: Intel Centrino 2jádro 2,2GHz , intergrovaná grafická karta Intel, HDD 60 Gb, RAM 3Gb, DVD vypalovačka, Bluetooth, USB 3x 2.0, Wifi, IrDa, baterie s výdrží 1 - 1,5 h a Windows 7 HP za 3000 Kč. Tak se chci zeptat jestli se koupě takového notebooku z roku cca 2007 - 2009 vyplatí nebo je takový notebook již za "funkčním" zenitem. Záruka byla 1 měsíc na odhalení skrytých vad. Díky moc za vaše názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Mám tady cca 5 let dvě Extensy. 5430 (AMD), používám denně a zatím šlape i když mu už velkou životnost nedávám. Dcera má 5630 (Intel), ta ho používá podstatně méně než já a zatím je OK. Ten "tvůj" je mírně očesaný, protože původně je v nich samostatná grafická karta, nikoli integrovaná, a HDD 320GB. Ale možná, že je to ještě nějaký starší model. Praktická výdrž baterky byla u nové 1,5 hodiny, takže s ní moc počítat nemůžeš. Já bych do staršího NB nešel, protože se žádná případná oprava nevyplatí a u nového mám alespoň 2 roky záruku.

praivo*

Staré Extensy měly jen iGPU, jen ten malý disk mi tam nějak nesedí, podle mne by měl správně mít tak 120-160 GB.

ladinpraha*

Tady mám GK a HDD z třetí Extensy.

Vyplatí se repasovaný notebook?
hodnocení

Zdravím, taky mi to připadá málo, ale disk byl původní (nálepka na NTB).

hodnocení

Díky za příspěvek, no ta moje Extensa není očesaná, ten disk je tam původní, zřejmě jde o přenosný levnější model. Ještě se rozmyslím zda to vzít nebo ne.

hodnocení

2x

V minulosti jsme koupili synovi NTB zn.IBM T-42 s procesorem centrino 1,6MHz a RAM 512,CD-RW-DVD-ROM a HDD60GB za bratru 4000kč přičemž prý PC byla od 4O 000 do 60 000kč.Sloužil mu dobře přes 4 roky než pádem povolil pant a delší dobu asi další půlrok?na to poškozený pant způsobil poškození flexikabelu na LCD ,tak jej používal jako pevný s monitorem asi další půlrok než odešel HDD.Po výměně pantů ,flexikabelu a HDD by byl opět funkční,samo,jen na domácí použití-na net,občas zkouknout film,vypálit cédo,nenáročné hry.Jenže jak se říká-to byla ještě poctiví kovářská práce,kdoví jak jsou na tom novější výrobky,

praivo*
hodnocení

2x

Nebál bych se toho, jediný problém může být baterie, kterou lze dnes při troše štěstí koupit za pár stovek.

hodnocení

Pokud by ta baterie vydržela alespoň hodinu tak je to OK.

iz*
hodnocení

2x

Vyplatí. Každý PC i NB rychle zestárne, repasovaný aspoň bude levnější.

Budete-li mít štěstí jako já, poslouží Vám repasovaný NB ještě několik let.

Navíc se NB dříve vyráběly z kvalitnějších materiálů.

doplněno 05.10.13 04:15:

Obecně mám s repasovanými předměty dobré zkušenosti, dva NB mi slouží už cca 7 a 5 let, pračka už skoro 11 let.

hodnocení

0x

Acer bych si teda nekupoval. To už radči dell, ibm atd.

praivo*

A proč ne?

hodnocení

Dobrý den, Acer mám již 4 rok jako notebook a nedávno jsem si pořídil i tablet stejné značky a jsem nadmíru spokojen. Kamarád má trošku starší NTB od Aceru (asi 12 let :D ) a pořád šlape jak hodinky takže nevidím problém. Za mě můžu vřele doporučit stejně jako například MSI, ty jsou taky hodně dobré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]