Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem viděl v PC bazaru starší repasovaný notebook Acer Extensa: Intel Centrino 2jádro 2,2GHz , intergrovaná grafická karta Intel, HDD 60 Gb, RAM 3Gb, DVD vypalovačka, Bluetooth, USB 3x 2.0, Wifi, IrDa, baterie s výdrží 1 - 1,5 h a Windows 7 HP za 3000 Kč. Tak se chci zeptat jestli se koupě takového notebooku z roku cca 2007 - 2009 vyplatí nebo je takový notebook již za "funkčním" zenitem. Záruka byla 1 měsíc na odhalení skrytých vad. Díky moc za vaše názory.
Mám tady cca 5 let dvě Extensy. 5430 (AMD), používám denně a zatím šlape i když mu už velkou životnost nedávám. Dcera má 5630 (Intel), ta ho používá podstatně méně než já a zatím je OK. Ten "tvůj" je mírně očesaný, protože původně je v nich samostatná grafická karta, nikoli integrovaná, a HDD 320GB. Ale možná, že je to ještě nějaký starší model. Praktická výdrž baterky byla u nové 1,5 hodiny, takže s ní moc počítat nemůžeš. Já bych do staršího NB nešel, protože se žádná případná oprava nevyplatí a u nového mám alespoň 2 roky záruku.
Staré Extensy měly jen iGPU, jen ten malý disk mi tam nějak nesedí, podle mne by měl správně mít tak 120-160 GB.
V minulosti jsme koupili synovi NTB zn.IBM T-42 s procesorem centrino 1,6MHz a RAM 512,CD-RW-DVD-ROM a HDD60GB za bratru 4000kč přičemž prý PC byla od 4O 000 do 60 000kč.Sloužil mu dobře přes 4 roky než pádem povolil pant a delší dobu asi další půlrok?na to poškozený pant způsobil poškození flexikabelu na LCD ,tak jej používal jako pevný s monitorem asi další půlrok než odešel HDD.Po výměně pantů ,flexikabelu a HDD by byl opět funkční,samo,jen na domácí použití-na net,občas zkouknout film,vypálit cédo,nenáročné hry.Jenže jak se říká-to byla ještě poctiví kovářská práce,kdoví jak jsou na tom novější výrobky,
Vyplatí. Každý PC i NB rychle zestárne, repasovaný aspoň bude levnější.
Budete-li mít štěstí jako já, poslouží Vám repasovaný NB ještě několik let.
Navíc se NB dříve vyráběly z kvalitnějších materiálů.
doplněno 05.10.13 04:15:Obecně mám s repasovanými předměty dobré zkušenosti, dva NB mi slouží už cca 7 a 5 let, pračka už skoro 11 let.
Dobrý den, Acer mám již 4 rok jako notebook a nedávno jsem si pořídil i tablet stejné značky a jsem nadmíru spokojen. Kamarád má trošku starší NTB od Aceru (asi 12 let :D ) a pořád šlape jak hodinky takže nevidím problém. Za mě můžu vřele doporučit stejně jako například MSI, ty jsou taky hodně dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.