Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nebo Notebook

Od: dezik odpovědí: 10 změna:

Zdravím

uvažuji nad jednou věcí, prodat stolní PC a nynější notebook a koupit si za ty peníze nadupaný notebook nebo ne?

Přijde mi, že když si koupím nařachaný notebook a na PC stole budu mít připravené vstupy pro monitor apod. a vždy, když budu doma, pouze bych do nich napojil notebook, že by to mohlo být výhodnější, než se starat o dva počítače, jaký na to máte názor Vy?

Děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak chceš jen PC nebo jen NTB anebo oba? Pro notebook existují dokovací stanice, takže nemusíš se pokaždé dělat s káblama. Za peníze, které dáš za nařachaný notebook, pořídíš PC ještě nařachanější-to je obecně známá věc a omílá se to tady pořád. Hlavní rozdíl mezi NTB a PC vidím ve větším komfotru práce u PC, co se ergonomie týče (u ntb se to dá řešit dokem a periferiema-myš, klávesy, monitor) a v lepších možnostech upgrade, doplnění komponent a konektivity. Pro NTB je plus snad jen možnost mobility, která může být pro někoho stěžejní. Tož tak.

doplněno 04.10.13 06:40:

Pardon, ty chceš vyměnit dva za jeden. Uř jsem se probral...

dezik
hodnocení

Jj přesně, přemýšlím, jestli nevyměnit oba jen za jeden notebook ... já jakoby ty plusy a mínusy vím, jen potřebuju Vaší osobní radu, jestli to tak udělat nebo ne?

Prostě, jak by jste postupovali Vy?

Praivovo řešení je nejlepší možné, ale finančně náročnější, no.

praivo*
hodnocení

0x

Mám stolní a notebook a zdá se mi to takhle nejlepší. Na hry a výpočetně náročné programy mám stolní, na internet a kancelářskou práci notebook, který občas nosím i do školy.

doplněno 05.10.13 13:23:

Co máš teď?

dezik
hodnocení

Já mám teď starý Acer (už dost špatný) a stolní už taky stárne, potřebuju nový RAMky ... právě to ono dokupování nových komponentů z důvodu stárnutí mě přivedlo na tuto myšlenku, vím, že kamarád to tak má a celkem se mi to líbilo, jenže on má Apple, a ten notebook bych chtěl taky vyměnit za jiný .. takže myslíte, zůstat u toho, jak to mám teď?

praivo*

Nemyslím, dokud mi nenapíšeš konfiguraci toho počítače. Jedině tak se dá rozhodnout, jestli má smysl si ho nechat nebo koupit nový.

dezik

Ja jsem ted v zahranici, a presne si konfiguraci PC nepamatuju, muzu jen napsat konfiguraci notebooku, jestli to pomuze?

dezik
hodnocení

Tak, konečně mohu napsat konfigurace:

czc.cz/...

czc.cz/...

czc.cz/...

czc.cz/...

czc.cz/...

Díky :)

kangaroo*
hodnocení

0x

Jestli nehraješ nové náročné hry, tak jeden lepší notebook je jasná volba. Jestli hraješ však BF4, Metro,... tak to je lepší mít nějaký notebook do 10000Kč a k tomu herní stolní PC. Nebo ještě mít notebook a k tomu si koupit PS3,4 nebo XBOX.

dezik
hodnocení

Jak říkám, dělám jen v Adobe Creative suite a tím to končí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]