Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Pred zhruba pul rokem jsem u CZC koupil pevny disk, bohuzel tento tyden zacal zlobit a po jeho analyze jsem zjistil, ze na disku je zhruba 100 vadnych sektoru. Chtel bych vedet, jestli se to povazuje za neopravitelnou zavadu a tudiz mam narok na vraceni penez. Mam v planu to udelat tak, ze si objednam disk novy a za ten vadny si necham vratit penize. Jednak budu mit novy disk hned, a jednak bych na tom neco vydelal, protoze disk za posledni pulrok o nekolik stovek zlevnil...
0x
Vadné sektory co já vím nejsou opravitelné, takže by to uznal měli. Ale můžou trvat na výměně za jiný kus, možnost vrácení peněz je myslím povinná až u třetí reklamace.
Jste oba na půli cesty. Kupující má právo v případě neopravitelných závad na výměnu věci nebo vrácení peněz. Tkže má právo na to či ono a a vykládám si to tak, že záleží na něm, jak se rohodne.
Není to jednoznačné,
co je vlastně formátování disku?
Je to označení oblasti disku, někdy i kontrola disku do které je možno ukládat a číst.
Takže s oblastmi, kde to není možné se počítá vždy.
Vadné sektory se mohou projevit díky povrchu disku, nebo mech. poruše raménka s hlavou.
Každý výrobce disku poskytuje servisní programy pro kontrolu a opravu disku.
A tyto jsou směrodatné pro reklamačního technika, když označí disk jako vadný
je zasílán výrobci.potom by měl technik postupovat podle reklamačního řádu a smluvních podmínek prodejce.
0x
Prakticky vše kupuji v CZC, ale reklamace jsou na infarkt. Technici se zákazníkem jednají jako s debilem, co slíbí - nikdy nedodrží. Ale šéf reklamačního oddělaní je férový ... ale než se k němu dostanete ... Na maily - reakce od nich? ... jako by nevnímali oprávněné požadavky zákazníka. Já jim musel 2x s řevem do telefonu číst jejich reklamační řád až pak mi vyhověli. Velmi dobrý obchod, ale tímhle si kazí pověst. Držím palce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.