Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tak jsem si vyzkoušela internet do mobilu, který má T-mobile v úterý zdarma a nemile mě překvapila jedna věc... Připojení zdarma mi končilo včera ve 20:14. Na stránkách T-mobile bylo vše vysvětleno tak, že po 24 hodinách se internet odpojí, a pokud se znovu připojím, pak už se bude účtovat. Ano, internet se na chvíli odpojil, ale přesně ve 20:14 přišla sms z T-mobile, že jsem opět připojená a účtují mi 24,-. Nejde mi o těch pár korun, ale nechápu, kde se stala chyba. Pochopila bych, že se mobil po odpojení pokoušel znovu o spojení, ale jaktože mi ta sms o novém připojení přišla přesně v moment, kdy jsem byla ještě odpojená...
Omlouvám se, pokud to píšu nesrozumitelně. Snad to někdo rozluští
4.-6. Zde je třeba vysvětlit účtování v rámci Internetu v mobilu na den . Jedná se o způsob účtování připojení k internetu. V případě, kdy si aktivujete účtování dle Internetu v mobilu na den, balíček na den se Vám aktivuje pouze a až v případě, že se daný den připojíte k internetu. Denní paušál 24Kč tedy zaplatíte pouze v případě, že se připojíte k internetu. Balíček se po 24 hodinách deaktivuje sám - po 24 hodinách připojení se datové spojení přeruší. K aktivaci na dalších 24 hodin dochází pouze v případě, že se po vypršení balíčku opětovně připojíte k internetu. Internet v mobilu jako základní způsob účtování není možné následně měnit.
Z toho vyplývá, že internet se měl přerušit a teprve potom, když bych se znovu připojila, by mi přišla informativní sms o tom, že jsem znovu připojená za poplatek 24Kč/24 hodin. Jenže tato sms přišla ještě před odpojením.
Lépe už to opravdu vysvětlit nedokážu.
Ale jo, dělá se to. Je to trik. Pošlou tuto SMS a vy v domění, že už jste stejně zaplatil, tak se připojíte. No a teprve potom vám to naúčtují. Chápete? Oni pak můžou lehce prokázat, že jste se připojil. Musím to vědět... ale PST každý se nějak živý.
Asi to tak bude, protože nejdřív přišla sms, že jsem se znovu připojila, pár vteřin potom internet vypadl. Když to vypadlo, otevřela jsem tu sms o znovupřipojení a nechápala jsem, jak je to možné. Tak jsem si řekla, že když už to mám platit, tak se tedy znovu připojím, ať to aspoň využiju. Příště se nejdřív mrknu na kredit, a pak teprve někam polezu
"přesně v moment, kdy jsem byla ještě odpojená..."Jak víte, že jste byla odpojená? Měla jste zakázána mobilní data? Nebo ještě spolehlivěji přejmenován přístupový bod? Předpokládám, že máte android a ten (a aplikace) se neustále pokouší o přístup k datům. A tačí jediný byte a T-mobile aktivuje internet na den.
Jinak ano, je to svinstvo, velmi dobrý zdroj příjmů pro operátory. Prakticky každý druhý má dnes "chytrý mobil"(i když ho nepotřebuje a nevyužije, ale je to trend) ale jen zlomek těchto lidí v okamžiku koupě tuší, jak fungují mobilní data a jak jsou drahá. Internetové diskuze jsou plné zoufalců, kteří po koupi mobilu nedovbrovolně zaplatí operátorovi několik set až tisíc korun jen proto, že netuší jak to funguje. Velká část z nich se nakonec uchýlí k jediné celkem spolehlivé možnosti, a to je úlný zákaz mobilních dat u operátora, nebo si zařídí nějaký datový balíček.
Zrovna s T-mobile mám špatnou zkušenost. Dlouhodobě jsem využíval data placená za kB. (Starý telefon s WM umožňuje mít data zcela pod. kontrolou a měsíčně za data utratím jen jednotky korun. ) Pak mi operátor sám zapnul "internet na den"Domluvil jsem si tedy na infolince, že mi to opět přepnou na původní účtování kB/Kč. Funguje to ale vždy jen nějakou dobu, než mi to zase potichu zapnou a já najednou zaplatím 24 Kč. A pak se opakuje stále to samé, naštvaný volám na infolinku, proč mi to zase zapnuli. Operátorka: "Víte, to slouží jako ochrana pro nové zákazníky, aby je internet nestál velké peníze."Já: "Ale já nejsem nový zákazník a tuto službu jsem si u vás nechal zrušit a mám mít účtování kB/Kč! Tak proč mi ji zase zapínáte?"Operátorka přiblble: "Tak já vám to tedy zruším, když chcete."..
Takto mi zvedají krevní tlak každé cca 2..3 měsíce. :/
doplněno 03.10.13 10:23:Tady si s nimi můžete pokecat. t-mobile.cz/...
Odkazujete mě na diskuze plné zoufalců s chytrými telefony. Jenže já chytrý telefon nemám. Takže děkuji za radu, ale urážet se vážně nenechám...
doplněno 03.10.13 10:50:Volala jsem zrovna přes Skype. Přišla sms a po ní jsem byla na Skype offline. Takže znovu opakuji, že nechápu, jak jsem se mohla znovu připojit ještě předtím než mi internet odpojili z důvodu uplynutí 24 hodin, kdy jsem ho měla zdarma.
To je nedorozumění. Zbytečně se urážíte a vztahujete moje slova o zoufalcích na sebe. Prostě jsem popsal situaci na kterou jsem narazil, když jsem se zajímal o mobilní data. Nebyly výjimkou výkřiky typu "..každý den mi to ukradne 24 Kč, já už vážně nevím co mám dělat.." nebo "Vyřešila jsem to tak, že už nedobíjím krtedit, takže mi to už nemůže nic ukrást.." Pořípadě můj příbuzný, kterého první den s "chytrým telefonem" stál 1500 Kč.
doplněno 03.10.13 12:59:Znamená to tedy, že používáte telefon bez OS s nainstalovanou java aplikací Skype, nebo něco jiného? Status offline nemusí nutně znamenat že nejdou žádná data. Pokud je to java aplikace,tak jediné spolehlivé odpojení od dat bude aplikaci ukončit.
Připojuji se přes bluetooth na notebook. Naštvalo mě jednoduše to, že když slibují, že internet se automaticky sám odpojí, že to není pravda a nedá se na to spolehnout.
Ale ano, mobil se jistě od internetu odpojil, jak měl. Jenže tím, že byl připojen k počítači, to vyhodnotil jako strátu spojení a snažil se připojit znova. Čímž se internet opět aktivoval.
T-mobile je v tom tedy opravdu nevinně, holt si musíte hlídat čas a odpojit se od internetu i v počítači.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.