Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Access plná verze x runtime

Od: adecko® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Je možné na jednom počítači nainstalovat plnou verzi Microsoft office a ještě k tomu runtime? (bohužel vyšší verze)

Díky za odpověď a stálé zdraví přeju.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Jaké "runtime"?

jirbar*

Runtime je prosím zkompilovaný zdrojový kód takže se pustí exe soubor a uživatel nemusí vlastnit licenci accessu. Pokud ji vlastní vystačí si se soubory mda či mdb

doplněno 02.10.13 19:52:

A runtime není v balíku Office Proffesional.

doplněno 02.10.13 19:53:

A runtime není v balíku Office Proffesional.

praivo*

Jo takhle, já jsem si tak nějak automaticky vzpomněl na JRE...

luke237

Runtime je v podstate ta vykonna cast programu, ktera se stara o vlastni vypocet/zpracovani/zobrazeni nebo co je hlavni podstatou toho programu od nehoz je ten runtime odvozen. Runtimu tedy chybi to ovladaci prostredi, tvurci prostredi a vsechny dalsi funkce, ktera obsahuje ten hlavni program a ktere umoznuje ta data vubec vytvorit. Runtime jen takto vytvoreni data jen spusti.

JRE = Java Runtime Engine - tedy program, ktery spusti uz vytvorena data - v tomto pripade bytekod jazyka Java.

praivo*

Jasně, já jsem si jenom myslel, že "runtime" není celý název toho, co chce nainstalovat, že to nepatří k MSO.

luke237
OK. Tazatel to nenapsal jasne, ale mluvil o Access runtime.

luke237
hodnocení

0x
Co to hlasi, kdyz se to pokusis nainstalovat?
luke237
Tak jsem si o tom neco precetl a toto je vysledek:

1. Pri pokusu o instalaci stejneho runtime, jako je plna verze Access, se nic nenainstaluje, protoze plny Access uz runtime obsahuje.
  2. pri pokusu o instalaci jine verze runtime se to Windows jevi jako instalace jine PLNE verze Access a to Windows nedokazi dobre skousnout (prebijeni pripon souboru, opravy registru pri stridavem spousteni ruznych verzi, atd.)
  3. lide to resi tak, ze odlisne verze spousteji v ruznych virtualnich PC
hodnocení

Dobrý den.

Děkuji za odpovědi . Obávám se že "C je správně" - neboli různé PC. Pěkný den a stálé zdraví přeju.

luke237
Ne ruzna PC, ale ruzna virtualni PC (v podstate jedno PC se tvari jako nekolik nezavislych PC). Stahni si treba VirtualPC primo od Microsoftu a spust si v nem druhem nebo i treti Windows najednou!
hodnocení

Dobrý den.

To slovo virtuální jsem zaregistrovala , ale automaticky vyloučila , protože to znamená lámat něco co jsem nikdy nedělala a přednostně bych se měla věnovat spíš tomu programování. Nehledě na to, že nevím jestli by na to můj počítač hardwarově stačil.

Potebovala bych prostě převést nějakou haldu dat (kolem třiceti tisíc vět vpodstatě skoro samé texty - dost položek) do něčeho a být to schopna někomu prodat , aniž by ten dotyčný musel kupovat další programové vybavení.

Excel se mi nezdá , FAND ač je to postarší věc by na to byl ideální, kromě tisku- tam by to chtělo tiskový manažer. Takže mi z toho co mám k dispozici vyšel Access, ve kterém se teď plácám.

jirbar*

No nadělal jsem dost programů v Access pochopitelně pod VB data si snad tvoří uživatel sám ten měl vždy Office Profesional takže runtime nebylo potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]