Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Partition magic - ERROR 27 cannot lock drive

Od: kulich® odpovědí: 13 změna:
nazdar, mam notas IBM Lenovo,win XP SP2,sata. Chtel jsem si rozdelit disk na system a zbytek pres partition magic a porad se nedari,stale stejna hlaska- ERROR 27 cannot lock drive.Na disku je jen system a skryta recovery partition. Nesetkali jste se s tim uz nekdo? Rad bych totiz system a data mel zvlast

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nesetkal, ale tady něco je:
google.cz/...
třebas na symantecu píšou že to může a podle chyby asi i bude tím že dik používá ještě něco a magic tim pádem neuzamkne disk:
#27 Cannot lock drive
Under multitasking operating systems such as Windows 95, PartitionMagic must lock a partition before it can safely modify it. If the hard disk contains files that are in use by another process, PartitionMagic cannot lock the partition.
hodnocení

dik za zjištění,něco takového jsem si myslel. Akorát nemůžu pořád zjistit která utilita tak zlobí,no nic,rozdělení se zatím teda konat nebude
Co to zkusit v jiném PC, tedy vyndat disk a připojit ho k jinému počítači a tam rozdělit.
hodnocení

právě,že zatím nemám kde
Mělo by jít vytvořit nějakou bootovací image/diskety tak z nich?
hodnocení

no budu muset nějak zastavit to co mi využívá hdd,disketovku na noťas má málokdo:)
Ale nabootovat z CD-ROM a provést rozdělení disku před instalací OS přeci problém nebude?
hodnocení

to tedy nee,ale uz tam mam nejake data a chtel jsem to rozdelit za provozu nez instalit novy system,nebo to bylo mysleno jinak?
Ne, nebylo. O data by jsi přišel. Jako nejschůdnější zatím vychází dát ten disk do jiného PC, pokud se ti nepodaří odblokovat ten přístup.
Bud jine pc nebo nabootovat z cd a pustit nejakou utilitku, at uz magic nebo jiny, jsou i cd kde je magic nainstalovany na cd ale ty jsou trosku nedostupnejsi sirsi verejnosti ;)
hodnocení

tak už jsem to vyřešil,byla to utilita zámek disku,která i když neměla nastavené heslo a tím pádem nebyla aktivní při zapnutí,tak nějak blokovala ty moje pokusy o rozdělení. Po několika pokusech co to může být jsem na ni kápnul,dočasně úplně odstavil a už mám rozděleno. Ale i tak vám děkuji za ochotu
p3t3r
Prosim tě mám lenovo T61P a mam uplne ten samej problem s tim samym programem... Mohl by si mi prosím napsat kde je ten zámek disku, nemůžutu to vůbec najít.. dík moc
hodnocení

najdes to ve START/vsechny programy/ThinkVantage/Client Security Solution
a deaktivuj hned tu prvni polozku-Enhanced Security,je tam deactivate a jeste unlock
Ja vypnul radsi i ten Password Manager a pak uz mi disk sel rozdelit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]