Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmenšení filmů do formátu 3gp

Od: lp2* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, ráda bych si do mobilního telefonu dala film, bohužel není nikde ke stažení ve formátu 3gp. Chtěla jsem si tedy normální cca 1 GB film zmenšit a převést na film 3gp, ale výsledek katasrofa. V mobilním telefonu mám několik filmů, klteré mají třeba jen do 100 MB a jsou v celkem slušné kvalitě jak zvukově tak obrazově a v mém výsledků je obraz celkem slušný, ale zvuk šumí a je trochu jakoby posunutý. Poradil by mi někdo, jak si mám zmenšit film na cca 100 MB, aby měl hezký zvuk? děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Aby byl zvuk jakžtakž v pohodě, chce to nastavit vzorkovací frekvenci 44,1 kHz (44100 Hz) a datový tok minimálně 64 kbps, lépe 96-128 kbps.

Obraz - rozlišení bych volil podle rozlišení displaye mobilu, tedy např. 480x320 a datový tok minimálně 512 kbps. Snímkovou frekvenci (FPS) nastavit stejně jako zdrojové video.

S takovou "kvalitou" obrazu už to ale nemude mít 100 MB, ale znatelně víc.

Jak už tu padlo, doporučuju vzít krátké, ale dostatečně kvalitní video a experimentovat.

doplněno 01.10.13 18:44:

napiš mi co máš za mobil a zkusím ti sem hodit screen nějakého cca optimálního nastavení ;)

lp2*
hodnocení

Mám Nokii 7230

doplněno 01.10.13 19:23:

Děkuji ;)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zkonvertovat. Formát 3gp nepoužívám, ale v PC mám filmy ve formátu mp4 a mají i na větším monitoru poměrně slušnou kvalitu a velikost kolem 250MB.

slunecnice.cz/...

lp2*
hodnocení

Format factory mám doma stáhnutý. Přes něj sem film zmenšovala, ale jak jsem psala - zvuk jakoby šumí a kvalita hrozná, na to, že jiné filmy ve 100 Mb zhruba jsou na tom kvalitněji :/

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nepíšete, v jakém to upravujete programu. Obecně - vyzkoušet různá nastavení v programu a kodeky. A na vyzkoušení bych to dělal s menším souborem - ten 1 GB trvá dlouho.

Zdravím!

doplněno 01.10.13 17:58:

Zkuste třeba video 100 MB a zkonvertovat s nějakým nastavením. Bude to chvilka a uvidíte výsledek.

A metodou pokus-omyl dosáhnete výsledku lepšího a s tímto nastavením pak konvertujte film 1 GB.

doplněno 01.10.13 18:07:

Tak zkuste otevřít ve FF nějaký 3GP film, který je v pořádku a jen se podívejte na jeho vlastnosti a jaké tam jsou údaje - napište si to někam a pak je takto nastavte pro tu konverzi filmu 1 GB.

doplněno 01.10.13 18:21:

No, tak ono to není zase tak jednoduché tu konverzi udělat dobře. Vy se zaměřte jen na ty údaje, které jsou v nastavení konverze a hlavně asi pro audio.

doplněno 01.10.13 18:40:

Zkuste zvolit u Audio kódování kodek MP3 a hodnoty viz níže, jak píše kolega. Velikost videa bych volil větší, ale bude větší i výsledný soubor.

lp2*
hodnocení

Zkoušela jsem to ve format factory, ale nějak se v těch parametrech nevyznám moc.

lp2*
hodnocení

Jenže moc nevím, co tam mám měnit, když se podívám do nastavení videa ve format factory zobrazí se mi - kodovani videa, velikost videa, datový tok, audio kodovani ..

lp2*
hodnocení

Zkusím to, ale moc se v tom nevyznám, spíš je tam hodně údajů, které jsou mi k ničemu

lp2*
hodnocení

Zkusila jsem otevřít nějaký film a mrknout se na ty parametry a jsem z toho celkem jelen :/
První tabulka jsou parametry jednoho filmu, druhá tabulka co mi nabízí film, když ho chci zmenšit :/

Zmenšení filmů do formátu 3gp

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]