Nejste přihlášen/a.
Po přeinstalování Win 7 profesional, vše fungovalo, jak má. Druhý den vypadla wifi a nyní internet nejede ani přes kabel. Ve správci PC není nikde vykřičník. Sprostředkovatel netu mi řekl, že u nich je vše ok a po prohlídce mého pc mi řekl, že internet do pc jde, ale systém ho nezobrazí. Bohužel mi řekl jen to, co už jsem věděl sám. Nebyla by nějaká rada? Díky všem za snahu.
po prohlídce mého pc mi řekl, že internet do pc jde, ale systém ho nezobrazí
to je zajímavá informace a v prohlížeči se na internet dostaneš?
To je právě důvod, proč píšu. Prohlížeč nejde na exploreru ani na Chromu. Když se kouknu do vlastností sítě, tak výměna dat probíhá. Nechápu odpověď technika "počítač není schopen internetovou stránku zobrazit" ...nemyslím si, že jsem úplná "pc lama", ale toto prostě nechápu. Obnovit systém není nic těžkého... ALE...co dál? Pokud je to aktualizací, tak je mám snad vypnout? To jsem si mohl operák crackout a nemusel jsem kupovat origin. Díky předem všem...
Spusť si příkazový řádek, zadej ping 192.168.1.1 a napiš sem výsledek.
doplněno 30.09.13 21:54:192.168.1.1 byla ve všech mnou navštívených sítích adresa routeru.
To by me zajimalo proc prave 192.168.1.1? Me internet jde ale na tuhle IP se nedopingam
Zalezi jakou IP ma modem, takze pokud je to windows tak zjistit, jakou IP na brana.
Spustit cmd, pak
ipconfig
a podivat se na Vychozi brana, nebo Default gateway, a zkusit ping na tu IP.
Jesli funguje tak zkusit ping do internetu, treba 8.8.8.8.
Kdyz ping na branu jde, a ping do netu ne, tak je problem u providera, nebo modemu.
Kdyz by ping do netu fungoval a porad nejde zobrazit stranky, tak je problem s DNS.
Zkusit v nastaveni site, dat jako DNS server IP 8.8.8.8, coz je verejny google DNS, jestli to pobezi tak kontaktovat providera, at vam da spravne adresy DNS serveru.
Snad neco z toho pomuze.
Máš problém s DNS (slovní adresování)
Máš možná zakázané služby (port 80 HTML,...)
Zadej pžíkazový řadek ping a zkus jak jmenou adresu Seznam, tak IP adresu (77.75.72.3. - Seznam.cz)
to samé zkus ve web prohlížeči
Dále zkus se připojit na email schránku přes nějaký instalovaný program za pomoci POP3 a SMTP protokolu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.