Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna baterie - NTB neudrží čas

Od: redbull® odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu.

Mám starý NTB Acer TravelMate 240. Funguje v podstatě jen pokud je připojen do zásuvky, baterie už je asi KO. Pokud NTB vypnu a odpojím od el. sítě, rozhodí se datum a čas. Na internetu jsem našel, že je třeba vyměnit baterii CR2032 na zákl. desce. Baterii jsem si koupil, rozmontoval jsem celý NTB, ale baterii jsem nenašel (není ani pod dvířky zespod NTB ani na zákl. desce).

Mohl by mi někdo poradit, jak to u tohoto notebooku funguje a co udělat pro to, aby vypnutý NTB mohl být odpojen od el. sítě bez toho, aby se rozhodil čas? Myslím si, že nonstop připojení do el. sítě neprospívá ani NTB ani napájecímu "trafu".

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Baterie je to v modré bužírce s černým puntíkem uprostřed, do desky připojené červeným a černým drátkem ;)

doplněno 26.09.13 21:13:

Určitě rozříznout, otázka, jestli se v tom dá baterie jednoduše vyměnit, nebo jsou vodiče připájeny přímo k ní.

Výměna baterie - NTB neudrží čas
hodnocení

Díky za bleskovou odpověď. Já se snad zastřelím... To moudré pouzdro bylo hned vedle větráčku a já kvůli tomu tři hodiny montoval komplet celý notebook a snad třicet šroubků!

Ještě poprosím - tu bužírku musím nějak rozřezat? Nebo jak se do ní leze?

doplněno 27.09.13 01:04:

Tak je vyřešeno. Kontakty byly na baterii napájené. Opatrně jsem je odtrhnul a na novou baterii je přilepil a pevně omotal izolační páskou. Zdá se, že to funguje jak má. Ještě jednou díky.

mazak*
hodnocení

3x

Zdravím, koupit novou vypadá to nějak takhle : vpcentrum.eu/... nebo tme.eu/... napájet na kontakty dráty černý mínus červený plus, nebo rozebrat vyměnit baterii a zatavit do samosmršťovací bužírky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]