Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD přestal fungovat

Od: jopny* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, dnes se mi stala podivná věc...Dopoledne jsem měl zapnutý PC, cca od 6.30 do 14.00, poté jsem ho vypnul. Mamka na něm byla asi okolo třetí hodiny a já ho opět zapnul ve čtyři. Měl jsem v něm stále zapojený externí harddisk a když jsem ho dnes zapínal podruhé, tak mi nešla spustit hra z HDD (klikl jsem dvakrát na ikonu a nespustila se, zkoušel jsem ji spustit několikrát)...Přes správce úloh to poté už nešlo ani ukončit, tak jsem samou zlostí restartoval celý PC. No a co se nestalo najednou mi to ten HDD ani nenajde když ho připojím a odpojím a asi po třech takovýchto odpojeních od PC mi to psalo, že disk E musí být naformátován (napsalo to vždy až po odpojení HDD). Ten disk E se mi pak objevil v Tento počítač, ale když jsem ho chtěl otevřít tak to jen začlo načítat a kousek před koncem se to zaseklo a dál se to ani nepohnulo. Zkoušel jsem i obnovu systému, ale nepomohlo to, dokonce jsem restartoval i BIOS (vyndáním a zandáním té malé kulaté baterie nebo co to je)...Nevíte někdo, co se s tím stalo? Můj PC už je hodně starý a několik oprav už má za sebou...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

nejjednodušší věc - zapoj disk do jinýho PC. tím zjistíš, jestli je problém v PC nebo HDD. Pak můžeš bádat dál.

jopny*
hodnocení

Momentálně mám přístup pouze k jednomu PC a tabletu...Bohužel když připojím HDD k tabletu, tak začne pípat a pomocí aplikace na tabletu se do něho stejně nedostanu.

doplněno 26.09.13 18:11:

"Disk v jednotce E: musí být před použitím naformátován" přesně toto mi to píše po odpojení HDD.

doplněno 26.09.13 18:12:

A formátovat se mi to jen tak nechce...

au1

tak nějakej známej, kamarád, nemá PC? Rovnou laborovat s nastavením nedoporučuju, pokud nevíte, na které straně je chyba. Jinak samozřejmě existují prográmky na správu disků, já používám Paragon Partition Manager, ovšem v rukou nezkušeného může nadělat neplechu :)

praivo*
hodnocení

0x

Odkud jsi? Kdybys byl z okolí Chebu (nebo byl ochotný ten disk poslat poštou), mohl bych se ti na to podívat.

jopny*
hodnocení

No, to jsem zrovna dost daleko...Bydlím v okolí města Ústí nad Orlicí.

doplněno 27.09.13 17:50:

Celkem by mě zajímalo, co tam ten disk E vůbec dělá...Mám u něj také napsáno Místní disk, což je to samé jako mé základní Céčko...

doplněno 29.09.13 14:29:

Tak jsem si sehnal od spolužáka další HDD a ten PC normálně přijme...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]