Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levný poskytovatel internetu - Únětice

Od: unetice® odpovědí: 2 změna:

Poraďte levného poskytovatele internetu v Úněticích u Prahy. Zatím jsem připojený přes telefon u O2, ale nejsem spokojen. Místo placených 8MB mi jde jen 2,5 až 3,5 MB a když do modemu napojím třetí počítač tak nefunguje. Výstupy má čtyři, ale fungují jen dva. Zkoušel jsem už několik modemů, ale nic nepomáhá.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Poskytovatele ti neporadím. To musí udělat někdo, kdo zná situaci v okolí.

To že ti nefungujou všechny čtyři porty na modemu je problém konfigurace.

Většinou jsou dva porty konfigurované pro internet a třetí pro IPTV a čtvrtý pro VOIP.

Takže si nastuduj konfiguraci modemu pro využití všech čtyř potrů pro internet. A pokud to nepůjde, tak za modem připoj víceportový switch (přepínač) a tam si můžeš potom připojit tolik PC kolik je tam volných konektorů.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jenom k tomu modemu. Pokud to je modem dodávaný od O2, tak ten má nastaveny porty tak, že dva jsou pro PC a dva pro O2 TV. Pak se musí v nastavení modemu všechny porty upravit pro PC a půjdou připojit až čtyři PC + "wifina". Ta rychlost připojení záleží i na tom, kde je ústředna a kolik je připojeno PC (tedy vzdálenost a dělení rychlosti mezi PC). Zkuste si měřit tu rychlost jen na jednom připojeném PC - možná tam bude vyšší. A jen doplním, že žádný poskytovatel internetu nedodává deklarovanou rychlost, ale ta je vždy nižší. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]