Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SLI / X-fire HW lagy?

Od: jaromir83* odpovědí: 5 změna:

zaslechl jsem že při použití 2 grafických karet v jednom PC dochází k HW lagům ve hrách, že cuká obraz, je to pravda, platí to i pro offline hraní? abych věděl jestli pořídit MoBo s jedním slotem nebo se dvěma, dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

SLI používám v PC už pár let a nikdy jsem s lagy žádné problémy neměl.

jaromir83*
hodnocení

takže víc grafických karet v 1 PC = větší výkon, víc frames per second v hrách, žádné nevýhody?

Jistěže je nevýhoda, je to dražší.

Proto se to dělá... aby mělo PC větší grafický výkon.

Co se týká nevýhod - vyšší cena (jak už upozornil kolega), vyšší spotřeba elektřiny (já třeba musel kvůli 2x GTX 260 pořídit 700W zdroj, protože 500W to neutáhl).

jimmy*
hodnocení

0x

Jak už jsem Jaromírovi říkal... co jsem kdysi četl: Dochází k takzvanému rozpadání obrazu... vesměs to je špatná vertikální synchronizace, kdy karty nastřídačku poČítají jednotlivé Řádky, nebo naopak půlky scén... a tak dochází k VIDITELNÝM "lagům" je to neměřitelné... prostě ono to bude mít 100 FPS... ale oko to pozná...

Záleží hlavně na optimalizaci her... popř. ovladačů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]