Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netiskne tiskarna nejde nastavit

Od: pajco* odpovědí: 7 změna:
dobrý večer poradí mi někdo s tiskárnou? chci vytisknout neco z wordu ale nejde mi to objeví se Nelze tisknout, protože není vybraná výchozí tiskárna. Vyberte tiskárnu ale přitom ji vybranou mám.. ach jo díky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Když najedete na správu tiskáren a dáte na svojí tiskárně vytisknout zkušební stránku jde to tisknout?

pajco*
hodnocení

jo to jde ..

kangaroo*

Pak bude chyba v nastavení parametrů u určitého programu - Office, kde musíte projet celé nastavení a uložit nastavení a pak by neměl být problém. Ještě je potřeba zjistit jestli nechcete tisknout něco nad rámec možností tiskárny, aby tisk požadavek byla tiskárna schopna vytisknout a né jen ho přečíst a následně zahodit. Už se mi to občas stalo u tisku náročnější grafiky či problémy s okraji a formátem tisku. Zkuste nejprve tisknout nějaký normální text bez maker a jiných nadstandardů.

Podívej se do složky ovládacích panelů kolik tam je tiskáren a všechno kromě té správné odstraň. Případně odstraň všechny nech znova instalovat aby se zapsala jako default pro všechny programy.
doplněno 24.09.13 15:06: Samozřejmě že do složky TISKÁRNY v ovládacích panelech. Doufám žes to nepochopil že máš bezhlavě smazat celý obsah ovládacích panelů ;)

jokr
hodnocení

0x

Zdravim! Kdysi jsem měl podobnou obtíž se svým verglem... Řešení bylo drastické, odinstalovat tiskarnu, přeinstalovat OS a opakovaně nainstalovat tiskárnu. Prý si stáhla ovladače z Wind. a proto nešla... Nu, včil mi ta mrcha netiskne enem proto, že je někde na železnici plánovaná výluka...

hodnocení

0x

A co to je za systém?
Jinak mohlo by se jednat o tohle: howtogeek.com/...

kangaroo*
hodnocení

0x

Jetě jsem si vzpoměl, že může být tiskárná zahlcena tiskovéma úlohama, které je nutné dát vymazat přes vlastnosti tisku-tiskárny. Tyto chybné nedokončené tiskové úlohy blokujou kvůli prioritě ostatní tiskové úlohy následující. Některé tiskárny mají tento problém ošetřený, ale některé né a né automaticky odstranit tyto úlohy bez ručního zásahu uživatele. Ano přeinstalováním ovladačů by se problém vyřešil, ale většinou stačí odstanit chybné tiskové úlohy se seznamu (zrušit tisk) a nebo je odstranit přímo z windows adresáře, teď z hlavy nevím přesnou cestu, ale tam se dají taky přímo odtranit. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]