Koupila jsem vnučce hru, svět koní a nejde nám spustit. Mám W. Vista, hra problikne a napíše se hláška " error allocating memory. Shutting down." Děkuji za radu a pomoc. Daji
Jako první je třeba porovnat systémové požadavky hry, které jsou napsány na krabici s tím co umí daný počítač. Hru máme také a na jednom PC chodí dobře, na druhém se seká ze zatím nejasných důvodů. Oba PC vyhovují požadované konfiguraci. Pokyny pro instalaci: je třeba vypnout antivirový program, případně i další podobné programy. Také při hraní je třeba vyzkoušet jestli ty antiprogramy nevadí. Také vadí PC Alert., ten taky při hraní vypnout. Až zjistím proč to nejede na tom druhém PC podám zprávu.
Slíbil jsem podat zprávu až pojede hra i na druhém PC. Závada byla opravena vyndáním karty, odpojením od napájení a znovu zapojením karty. Pro napájení byla použita jiná volná zástrčka. Pravděpodobná příčina: špatný kontakt na AGP portu, chyba na napájecí zástrčce je málo pravděpodobná. Za pokus to stojí, já jsem také dlouho váhal, než jsem to provedl. Ale byla to poslední možnost předtím než jsme chtěli vyzkoušet funkčnost karty v jiném PC. Běhá to na původní neaktualizované ovladače, což byla první reakce prodejce, co máme udělat, když to nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.