Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dělám do školy prezentaci o Zvukové a Grafické kartě. Vzhledem k tomu, že nejsem žádný ajťák a navíc mám problém, že když čtu ty ajťácké výrazy, z nichž většinu slyším napoprvé nebo neznám celou jejich definici, nedokážu se soustředit a celý přečtený text mi vypadne z hlavy. Nicméně momentálně jsem v prezentaci ve fázi dokončení grafiky a dokončování zvuku a nejsem si jistý, jestli mám tu prezentaci správně. Proto se chci zeptat, zda je správně tvrzení že:
Záznam prováděný zdrojem poskytující Analogový signál s různým počtem kmitů a velikosti tlaků je vzorkováním převeden na signál Digitální, jehož informace (délka výška tónu, nástroj..) jsou dány v bytech. Podle těchto informací vytváří Zvuková karta tóny (zvuk).
V podstatě potřebuji vědět, jestli toto mé vysvětlení, jak vlastně Zvuková karta vytváří zvuk, je správné. Pokud ne, prosím, opravte mi ho, ale abych tomu rozumněl (na úroveň laika a pokud možno co nejkratší [říkám to z hlavy]) a já to přepíšu. Až budu mít tu prezentaci hotovou, tak sem napíšu odkaz a vy mi to prosím zkontrolujte. Bude to má první známka z informatiky a já bych rád začal školní rok s jedničkami-dvojkami a bylo by mi líto stráveného času, kdybych dostal špatnou známku.
Nejste-li mi schopná normálně odpovědět na otázku, neodpovídejte na ni. Nemusíte ze mne dělat hnedka vola, který si to má najít na internetu. Možná jste si měla přečíst mou otázku, ve které byste určitě zjistila, že jsem se ptal na správnost mé definice, ne na definici obecně.
Zvuková karta zvuk (tóny) nevytváří, to až reproduktor či sluchátka.
Zde si např. můžeš něco přečíst a poučit se:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.