Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nemůže najít novou mechaniku DVD

Od: buggyman* odpovědí: 3 změna:
moc prosim kohokoliv kdo by me poradil co mam udelat kdyz mi pocitac nechce nalezt dvd vypalovacku.typ dvd-rom-lg gsa-h55n
zapojil jsem oba hlavni kabely a po restartovani pc se vubec neobjevila.co mam delat?diky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
1) musí být správně jumper- vzadu na mechanice a to buď na master nebo slave, podle toho zda je na kabelu sama nebo s něčim, podle toho sladit
2) musí být vidět/povolena v biosu...občas neni puštěná automatika a pak ji to nemusí najít

buggyman*
hodnocení

master a slave je v biosu nastaveny na automatic,takze biosem to nejspis nebude.ty dva kabely ktery mam zapojeny se jmenujou bus, a gnd. na vystup slave ,master,csel nemam potrebny kabel...,,?
ten konec jsem opravdu nerozluštil jak to mam chápat. Na CS dlab- nespolehlivé, pokud je mechanika na kabelu sama tak dej master, jinak podle toho jaké je to zařízení na kabelu, nejspíše by šla mechanika na slave. Pokud máš starší desku tak máš přimární a sekundární řadič, čili 2 kabely potažmo až 4 ide zařízení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]