Nejste přihlášen/a.
Zdravím dneska mi kamarád ve škole řekl že si přetaktoval procesor nebo grafickou kartu ( už nevim ) a jeho notebook má potom lepší výkon. Tak se chci zeptat jestli by jste mi nepomohli jaké programy jsou na to dobré a jak je mám používat aby můj počítač měl lepší výkon. Můj Notebook: HP 635 AMD Athlon Dual Core P60 grafická karta AMD Radeon 6730 RAM 4 gb a frekvence procesoru 2.3 ghz prosím pomozte mi rád bych měl lepší výkon
Taktování CPU se provádí v BIOSu, který to musí umožňovat, přičemž v NB to obvykle vůbec nejde - zejména z toho důvodu, že chlazení procesoru není stavěné na větší tepelný výkon (což přetaktování způsobí) a CPU by se přehřál.
Taktování GPU je často možné pomocí SW od výrobce, ale i pro ni platí výše uvedené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.