Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat někoho z oboru. Měl jsem v PC 1GB RAM. Včera jsem si koupil 4x1 GB RAM. 4 proto, abych si byl opravdu jistý že jsou všechny stejné a od stejného výrobce. Prodejce mi tvrdil že mi spolu spolupracovat budou a že poběží.
Mám dvě po 1GB667MHz solo a dvě v dualu stejných parametrů.
Nastrkal jsem je do slotů (základovka Asus M2N-E), zapl PC a nedostal se ani k bootovací obrazovce, zůstal viset vždy na té před, kde je jen nápis Press Del to SETUP. Což nejde protože v tomto bodě nejde ani klávesnice.
Po vyndání tří a ponechání jedné, ale až po restartu BIOSu, PC naběhl, takže RAMky funkční jsou, jen mi to nevezme víc než dvě.
Proč?
Moc děkuju za odpovědi.
Dal jsi je do správných slotů? 1-3, 2-4.
doplněno 15.09.13 11:26:Tak je zkus prohodit. Jednotlivé dát třeba na 1-3 a dual na 2-4 nebo naopak. Ale stejně je možné, že spolupracovat nebudou. Nejjistější je kupovat všechny stejné. Jinak je to sázka do loterie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.