Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidání RAM do PC

Od: chuchvalecprach odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat někoho z oboru. Měl jsem v PC 1GB RAM. Včera jsem si koupil 4x1 GB RAM. 4 proto, abych si byl opravdu jistý že jsou všechny stejné a od stejného výrobce. Prodejce mi tvrdil že mi spolu spolupracovat budou a že poběží.

Mám dvě po 1GB667MHz solo a dvě v dualu stejných parametrů.

Nastrkal jsem je do slotů (základovka Asus M2N-E), zapl PC a nedostal se ani k bootovací obrazovce, zůstal viset vždy na té před, kde je jen nápis Press Del to SETUP. Což nejde protože v tomto bodě nejde ani klávesnice.

Po vyndání tří a ponechání jedné, ale až po restartu BIOSu, PC naběhl, takže RAMky funkční jsou, jen mi to nevezme víc než dvě.

Proč? :(

Moc děkuju za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Dal jsi je do správných slotů? 1-3, 2-4.

doplněno 15.09.13 11:26:

Tak je zkus prohodit. Jednotlivé dát třeba na 1-3 a dual na 2-4 nebo naopak. Ale stejně je možné, že spolupracovat nebudou. Nejjistější je kupovat všechny stejné. Jinak je to sázka do loterie.

chuchvalecprach
hodnocení

Bohužel ano...

chuchvalecprach
hodnocení

Tak jsem je pohodil a ihned po zapnutí jen pípá BIOSácký speaker... Kruci :(

torr

to koupil... byl bazar nebo uplně nové? moje reseni :jednu po druhé projet memtestem , jiste se najde ta zavadná , nebo sem dejte přesný nazev paměti .vyrobní číslo .Zatím

hodnocení

1x
Jaká máte Win?
doplněno 15.09.13 12:27: Jestli nestrkáte zbytečně 4 GB do 32 bit.
Jinak tady máte ke stažení podrobně přípustné kombinace RAM.
asus.com/...
doplněno 15.09.13 13:23: Taky může pomoci nahrát poslední Bios desky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]