Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám takový problém. Pře cca deseti měsíci jsem si koupila notebook od SONY VAIO E15, poslední tři měsíce však strašně zlobí a už byl dvakrát v opravě, šlo o zasekávání a časté neodpovídání programů. Momentálně se závada objevila potřetí a já bych chtěla vrátit peníze jenže mám z toho rozporuplné pocity. Mrzí mě to, ale nevím, SONY se mi líbí, jenže nevím jeslti si po téhle zkušenosti zvolit stejnou značku nebo si radši připlatit a vzít si radši dell. Konkrétně šlo o tyhle.
měa jsem tento
a volila bych mezi těmito dvěma
Taky se bojím Windows 8, je to velký rozdíl oproti Windows 7?
Abych to ještě upřesnila, když si koupím podobný produkt je šance, že se závada bude opakovat?
Šance, že se to bude opakovat, by moc velká být neměla, zvlášť pokud si zvolíč jiný model.
Ale upřímně řečeno nelíbí se mi ani jeden z těch, co sis vybrala, osobně bych koupil alza.cz/...
Dobrý den, mohu se zeptat, jaká součástka je podle servisu v tom NTB tak poruchová? Podle popisu bych tipoval spíše na problém softwaru nebo je nutno systém v NTB častěji čistit a dělat údržbu. Možná by potom NTB pracoval lépe. Zdravím!
doplněno 14.09.13 23:39:Děkuji Vám za vysvětlení. Zkuste vyčistit mezipaměť a cookies v prohlížeči. Osobně bych volil raději Firefox, protože s Chrome je asi těch problémů více. A je jasné, že když je spuštěno více programů najednou, tak ta možnost zasekávání je vyšší. Ale, po restartu NTB by to mělo zase chvilku fungovat, protože se vyčistí RAM. Nejsem servisák, ale také bych se podíval do BIOSu a nastavil tam výchozí (default). Potom si i ohlídat spuštěné programy na pozadí, které zatěžují RAM - tam by mohla být ta příčina problému nebo v přetížené paměti grafické karty.
počítač se zasekával, nejprve jen reinstalovali (já jsem nejdříve dělala reinstalaci), pak servis ze svých disků a problém nevyřešili, vrátili to ve stejném stavu dokonce v horším. Šlo to tam podruhé a vyměnili základní desku, teď mi přijde, že se to stává už ne tak často, ale třeba dneska se zasekl chrome dvakrát a průzkumník jednou a to přesně mi to dělalo i předtím neodpovídali programy během tří hodin třeba šestkrát, hlavně když se jich spustilo více najednou, takže s tím nešlo nic dělat. Teď je to potřetí, zkusím to ještě týdena uvidíme jinak vracím a budu asi požadovat peníze no..
A nemůže to být třeba tím, že je v notebooku nainstalováno milión nesmyslných programů, ze kterých třeba běží půl milionu na pozadí... Vyčistit registry, odinstalovat zbytečné programy, vyčistit disk a profést defrag disku?
To je většina příčin zasekávaní ntb a neodpovídaní programů.
Počítač mám dva týdny po reinstalaci operačního systému v něm nainstalované pouze asi dva nebo tři programy navíc k více jsem se nedostala. Čistím pravidelně Ccleanerem, nereaguje tak, že program přestane odpovídat, nebo přestává odpovídat průzkumník.
doplněno 15.09.13 12:26:před tím, než to napíše, že program neodpovídá, tak počítač úplně zamrzl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.