Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filmy ve formátu .avi - detailní informace

Od: indus3* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, potřeboval bych poradit nějaký prográmek, který mi ukáže detailní info o souboru .avi, v kterém bych zjistil, kde je problém se zvukem a kde zase s obrazem. Jde o to, že mám spoustu filmů v tomto formátu, všechny v PC jdou, ale zakoupil jsem si DVD přehrávač Sencor, který umí snad všechny možné formáty, ale u některých " avíček " nejde zvuk, u jiných třebe zase obraz, jinde nenečte titulky. Našel jsem způsob, jak to vyřešit (jsou všechny většinou Xvid a převodem v DivX Convertoru pak ty, kde nešel obraz jdou), ale nechce se mi vypalovat postupně všechny na RW a pak zkoušet, u kterého filmu co nejde. Moc díky za odpovědi!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zkus program GSpot. Ten ti zobrazí spoustu informací.
headbands.com/...
indus3*
hodnocení

To je ono, super, díky moc!
Rádo se stalo. Možná si stačilo projít pár zde již uvedených diskuzí. Podobná věc se tu už nekolikrát řešila ;)
indus3*
hodnocení

No jo, hledal jsem podle výrazu " avi " ale žádnou diskuzi, krom té mojí to nenašlo. A ten prográmek je asi super, ale moc se v něm nevyznám. Já bych jen potřeboval vědět, jak poznám, že ve filmu nepůjde buď obraz nebo zvuk ( v přehrávači ), abych ho mohl následně něčím opravit, překonvertovat.
Použití GSpot:
Spustíš ho a necháš ho načíst všechny kodeky a další věci. Potom zmáčkneš modrý knoflík a najedeš na file s filmem. V rámečcích Audio a Video najdeš info o ůpoužitých kodecích. Pokud file nejde v PC přehrát tak v rámečku Proposed Codec Solutions and Tests zjistíš příčiny.
V PC mu jedou všechny, některé mu nejedou ve stolním přehrávači.
Budeš to muset nějak odpozorovat. Podporovány pravděpodobně nebudou hodně staré případně hodně nové kodeky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]