Nejste přihlášen/a.
Aktivoval jsem si loni k 1.11. internet od UPC tarif Fiber Power 30, který normálně má stát tuším 520 Kč. Nabídli mi "akci" s úvazkem na 12 měsíců (v jejich marketingštině nazývané "věrnostní sleva"), díky čemuž platím jenom 312 Kč, což se mi jevilo jako celkem výhodné.
V naší lokalitě bohužel jiná volba internetu o shodných parametrech není (resp. Wi-Fi poskytovatelé jsou o dost dražší a pak tu máme VDSL od O2, který je ale také o hodně dražší a to dokonce i s úvazkem). Takže UPC přes všechny své mouchy a problémy neustálých výpadků je v mé lokalitě nejvýhodnější.
Potřebuji se ale nějak vyvázat u UPC z toho úvazku a tak mě napadlo, že bych nyní podal výpověď (12 měsíců v říjnu uplyne), což ovšem představuje, že budu muset přejít na "plnou nezvýhodněnou cenu" 520 Kč, a nebo internet úplně zrušit, ale to nechci, jak jsem psal, v naší lokalitě lepší internet není.
Nevíte, zda UPC nabízí retenční nabídky, podobně jako mobilní operátoři? Představuji si to tak, že nyní podám výpověď a UPC mi nabídne, že mi ponechá stávající cenu 312 Kč bez úvazku. Zafunguje to? Nebo žádné retence nemají a po podání výpovědi mi prostě internet zruší?
Mám zkušenost, že když jsem dával výpověď, normálně s výpov. lhůtou, z důvodu neustálého zdražování tzv. salámovou metodou, tak se mohli přetrhnout a nabízeli mi zpět zvýhodněný tarif a bla bla bla. Přemlouvali mě několikrát, vyzvídali, kam přecházím a podobně. Takže zkusit to můžete. Zkusil bych jim nakecat, že máte daleko výhodnější řešení i když nemáte, jako jsem to udělal já-samozřejmě jsem jim neřekl, kam přecházím.
doplněno 13.09.13 13:59:Doufám, že nejste insider, vzhledem ke slovníku.
Je to otázka no. Operátoři sledují trh a moc dobře vědí v jaké ulici, jaký internet kdo poskytuje. Takže když jim řeknu, že přecházím k O2, tak ten není výhodnější, než UPC, to se obecně ví (VDSL od O2 je horší než kabel od UPC). Když řeknu, že přecházím k bezdrátovému poskytovateli, tak si to ověří a zjistí, že v mé lokalitě nikdo nic takového neposkytuje. Takže setřu.
Potřebuju se jen zbavit toho úvazku, ale ponechat stávající cenu 312 Kč. Nic víc od nich nechci
Chvili jsem platil tech 520 za 30 Mb a pak jsem presel na 5Mb za 298 Kc (vcetne DPH i modemu). Tento tarif nemaji na webu, ale v PDF ceníku, který mají na www stránkách, ale záměrně se špatně hledá. Taky mají "zpomalovací" poplatek (pokutu) 250 Kč, lumpové. Jejich politika je jasná - všechny naštvat a orvat a vůbec s nikým nediskutovat. Držímpalce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.