Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Retenční nabídky UPC?

Od: bauer odpovědí: 6 změna:

Aktivoval jsem si loni k 1.11. internet od UPC tarif Fiber Power 30, který normálně má stát tuším 520 Kč. Nabídli mi "akci" s úvazkem na 12 měsíců (v jejich marketingštině nazývané "věrnostní sleva"), díky čemuž platím jenom 312 Kč, což se mi jevilo jako celkem výhodné.

V naší lokalitě bohužel jiná volba internetu o shodných parametrech není (resp. Wi-Fi poskytovatelé jsou o dost dražší a pak tu máme VDSL od O2, který je ale také o hodně dražší a to dokonce i s úvazkem). Takže UPC přes všechny své mouchy a problémy neustálých výpadků je v mé lokalitě nejvýhodnější.

Potřebuji se ale nějak vyvázat u UPC z toho úvazku a tak mě napadlo, že bych nyní podal výpověď (12 měsíců v říjnu uplyne), což ovšem představuje, že budu muset přejít na "plnou nezvýhodněnou cenu" 520 Kč, a nebo internet úplně zrušit, ale to nechci, jak jsem psal, v naší lokalitě lepší internet není.

Nevíte, zda UPC nabízí retenční nabídky, podobně jako mobilní operátoři? Představuji si to tak, že nyní podám výpověď a UPC mi nabídne, že mi ponechá stávající cenu 312 Kč bez úvazku. Zafunguje to? Nebo žádné retence nemají a po podání výpovědi mi prostě internet zruší?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám zkušenost, že když jsem dával výpověď, normálně s výpov. lhůtou, z důvodu neustálého zdražování tzv. salámovou metodou, tak se mohli přetrhnout a nabízeli mi zpět zvýhodněný tarif a bla bla bla. Přemlouvali mě několikrát, vyzvídali, kam přecházím a podobně. Takže zkusit to můžete. Zkusil bych jim nakecat, že máte daleko výhodnější řešení i když nemáte, jako jsem to udělal já-samozřejmě jsem jim neřekl, kam přecházím.

doplněno 13.09.13 13:59:

Doufám, že nejste insider, vzhledem ke slovníku.

bauer
hodnocení

Je to otázka no. Operátoři sledují trh a moc dobře vědí v jaké ulici, jaký internet kdo poskytuje. Takže když jim řeknu, že přecházím k O2, tak ten není výhodnější, než UPC, to se obecně ví (VDSL od O2 je horší než kabel od UPC). Když řeknu, že přecházím k bezdrátovému poskytovateli, tak si to ověří a zjistí, že v mé lokalitě nikdo nic takového neposkytuje. Takže setřu.

Potřebuju se jen zbavit toho úvazku, ale ponechat stávající cenu 312 Kč. Nic víc od nich nechci :)

zuzee*
hodnocení

0x

Máme podobnou zkušenost, po skončení akční nabídky po roce a zdražení manžel do UPC zavolal, kde mu nabídly slevu na tarif. Takže funguje. Známí mají stejnou zkušenost

hodnocení

0x

Chvili jsem platil tech 520 za 30 Mb a pak jsem presel na 5Mb za 298 Kc (vcetne DPH i modemu). Tento tarif nemaji na webu, ale v PDF ceníku, který mají na www stránkách, ale záměrně se špatně hledá. Taky mají "zpomalovací" poplatek (pokutu) 250 Kč, lumpové. Jejich politika je jasná - všechny naštvat a orvat a vůbec s nikým nediskutovat. Držímpalce.

hodnocení

0x
Kolega v práci mi vyprávěl že to má takhle s kabelovkou UPC už asi čtvrtou sezónu.Vždycky před koncem když by mělo dojít ke zdražení jim dá výpověď a dostane zas na rok nižší cenu.
Jednou už nevydržel a zeptal se proč mu nemůžou dát dlouhodobou smlouvu když mu to stejně každý rok bez problémů prodlouží a operátorka mu řekla že by to pak chtěli všichni :)

rnk*
hodnocení

0x

Tedy dlouze jsem přemýšlel co to je retenční nabídka. Znal jsem retenční nádrž. na konci mi to došlo.

U satelitů se UPC takto chovala. Kdo chtěl skončit, tomu dali výhodnou nabídku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]