Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím o radu: Dnes se mi automaticky aktualizoval microsoft office, dokumenty z wordu a excelu, které mám uložené na ploše, najednou nejdou otevřít, všechny tyto ikony se zbarvily na oranžovo. Pokud chci nějaký soubor otevřít, ukáže se hláška: Produkt systému Microsoft office , který je třeba k otevření tohoto souboru není v počítači nainstalován. Co s tím? Přes nabídku Start nebo C: jdou soubory normálně otevřít. Díky moc za rady
Zkusil bych nainstalovat LibreOffice a dokumenty otevřít v něm (a třeba ne přes zástupce, ale přímo ty soubory). A pokud by to fungovalo, tak už u těch LibreOffice zůstat.
doplněno 14.09.13 21:56:Jsou i docela velké firmy, které používají OO nebo LO jako standardní (a jediný) kancelářský nástroj.
No, mazat se mi moc nechce, jejich poměrně hodně a pak znova tvořit zástupce u každého souboru...Navíc některé jsou oranžově zabarvené i na C: a dalších discích. Napadlo mě odstranit poslední aktualizaci, ale to asi taky problém nevyřeší, při další aktualizaci bych mohla řešit znova. A nevíte, proč se to takhle stalo?
Měl jsem stejný problém. Na vině byla pravděpodobně aktualizace automaticky nainstalovaná v pátek 13. 9.
Řešení:
Otevřel jsem Start> Ovládací panely> Programy> Odinstalovat program
Kromě původní položky Microsoft Office Starter zde byla navíc i nová položka "Microsoft Office 2010", nainstalováno 13. 9. 2013. Tuhle položku jsem dal odinstalovat a vše se vrátilo k normálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.