Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Office dokumenty

Od: janisaa odpovědí: 7 změna:

Ahoj, prosím o radu: Dnes se mi automaticky aktualizoval microsoft office, dokumenty z wordu a excelu, které mám uložené na ploše, najednou nejdou otevřít, všechny tyto ikony se zbarvily na oranžovo. Pokud chci nějaký soubor otevřít, ukáže se hláška: Produkt systému Microsoft office , který je třeba k otevření tohoto souboru není v počítači nainstalován. Co s tím? Přes nabídku Start nebo C: jdou soubory normálně otevřít. Díky moc za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzav88*
hodnocení

3x

Ikony na ploše smazat znovu vytvořit... V nabídce start na ikonu wordu/excelu kliknout pravým talčítkem a "vytvořit zástupce".

dedkoid*

Smazat ikony na ploše? No to je mi teda rada jak Brno.

*bzum*

hodnocení

1x

Zkusil bych nainstalovat LibreOffice a dokumenty otevřít v něm (a třeba ne přes zástupce, ale přímo ty soubory). A pokud by to fungovalo, tak už u těch LibreOffice zůstat.

doplněno 14.09.13 21:56:

Jsou i docela velké firmy, které používají OO nebo LO jako standardní (a jediný) kancelářský nástroj.

mmmooo

LibreOffice pouze jako dočasnou náhradu, na normální práci se moc nehodí.

janisaa
hodnocení

No, mazat se mi moc nechce, jejich poměrně hodně a pak znova tvořit zástupce u každého souboru...Navíc některé jsou oranžově zabarvené i na C: a dalších discích. Napadlo mě odstranit poslední aktualizaci, ale to asi taky problém nevyřeší, při další aktualizaci bych mohla řešit znova. A nevíte, proč se to takhle stalo?

praivo*
hodnocení

0x

Nějak si nedokážu představit, jak ty ikony vypadají, můžeš sem dát odkaz?

ondrej*
hodnocení

0x

Měl jsem stejný problém. Na vině byla pravděpodobně aktualizace automaticky nainstalovaná v pátek 13. 9.

Řešení:

Otevřel jsem Start> Ovládací panely> Programy> Odinstalovat program

Kromě původní položky Microsoft Office Starter zde byla navíc i nová položka "Microsoft Office 2010", nainstalováno 13. 9. 2013. Tuhle položku jsem dal odinstalovat a vše se vrátilo k normálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]