Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
poohlížím se ponějakém rychlém prozatímním řešení výkonného počítače. A jelikož zrovna není moc financi,
tak se kloním k variantě i něčeho dočasného repasovaného. Vlastním notebook s i3 procesorem intel 2,5 GHz. Bohužel na stříhání videa a podobné aplikace můj notebook nestačí. Moje úvaha je pořídit si druhý pevný počítač, alespoň o trochu rychlejší.
Našel jsem toto (Fujitsu, CPU: Intel® Core™2 Duo 3,16GHz)
levne-notebooky-pc.cz/...
Můj dotaz zní: pomůžu si nákupem této starší sestavy v porovnání s notebookem i3? Moc se v tom nevyznám. Má smysl koukat na tyto starší sestavy? Dokáže mi někdo objektivně porovnat výkony obou strojů? Resp. má vůbec smysl koukat na tyto starší stroje?
Děkuji za obecnou informaci. Ano samozřejmě paměť, grafika. Ale spíš mi jde o to, jestli by někdo dokázal tyto platformy objektivně výkonově porovnat v této sestavě. Vím, že kolikrát novější a menší sestavy, které se tváří slabě tak jsou na tom výkonově podobně jako ty staré, které se tváří silně . Tedy jestli tato sestava (i když bych jí třeba upgradoval) bude výrazně silnější než ten i3 či nebude?
Do jaké ceny to chceš?
Opisuji konfigurace
PC FUJITSU/SN Esprimo E7935, R-PCD-SN-E7935-C2D-3160-010, CPU: Intel® Core™2 Duo 3,16GHz
Nejde mi teď ani tak o to vybírat nový počítač. Ale o posouzení té sestavy, kterou jsem zmiňoval k výkonu procesoru i3. Cenu samozřejmě potřebuji co nejnižší. Níže uvedená konfigurace s Intel Core 2 duo vychází na nějaké 4000,- i s DPH. Tedy z pohledu finančního optimální dočasné řešení.
Zbytečná investice, navíc to skoro nepůjde upgradovat. Když z tohoto vypustíš grafickou kartu, bude to necelých 7.500 Kč a to snad zas není tak hrozné, navíc i bez té GK to bude mít výrazně vyšší výkon. A až budeš mít další peníze, stačí dokoupit GK a máš celkem pěkný počítač, vhodný i na nějaké ty hry.
doplněno 14.09.13 13:27:Dej tam W7 Home Premium x64.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.