Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor se rozsvítí až po delší době

Od: boumik

Ahoj, nevíte čím to je, že když zapnu bednu vše naběhne, ale monitor je pořád černý vždycky se nachvilku rozsvítí kontrolka, jako kdyby se zapínal monitor, ale nic pořád problíkává a až po cca 15cti minutách se monitor rozsvítí a vše jede v pohodě a asi před 2 měsící když jsem zapl PC tak monitor těch 15 minut bzučel a potom to pominulo, ale obraz šel! Nevíte co stím monitorem je?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Osobně to vidím na zdroj v monitoru. Možná by stačilo povyměňovat pár nafouknutých elektrolytických kondenzátorů a monitor by frčel dalších pár let. Tohle potkává hodně starších LCD monitorů, i ten můj to na mě před rokem zkoušel, ale já se nedal a tak chudák musí pracovat dál :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jaký to je monitor - LCD nebo CRT? Tedy, panel nebo ještě "skleněný". Zdravím!

doplněno 12.09.13 16:41:

Zkontrolujte si kabel z PC k monitoru (konektory - kvůli kontaktu). Nebo k monitoru připojte NTB nebo jiný PC (pokud je ta možnost). Problém může být i v grafické kartě nebo přímo v monitoru.

Ale, když funguje i po tom bzučení, tak těžko říct. Také doražte kabel od elektřiny do monitoru.

doplněno 12.09.13 16:51:

Jestli máte manuál k monitoru, tak se podívejte, zda tam není popis možných závad. V PC se podívejte do Správce zařízení, zda je tam vše bez chybové hlášky. A s PC problém není a datum je aktuální?

boumik
12.09.13 16:33
hodnocení

Monitor se rozsvítí až po delší době
boumik
hodnocení

Vše je zkontrolováno, ale připadne mi jako kdyby se monitor rozehříval...potom se rozsvíti a je vše v pořádku. Prostě jenom prvních 15minut cca při 1. spuštění je jenom bliká kontrolka po 10 sekundových intervalech

fribble*

Prosím, odpojte propojovací kabel mezi počítačem a monitorem. Monitor nechte zapojený v síti a vypněte - kontrolka musí zhasnout. Po minutě tlačítkem zapněte, pokud je monitor OK, objeví se uvítací obrázek výrobce a pak - počítač nemá signál a obrazovka zhasne. to by znamenalo, že monitor je v pořádku a chyba je v PC. Pokud tento pochod neproběhne, je p... zdroj monitoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]