Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7 nebo 8?

Od: ernie® odpovědí: 7 změna:

Jaký ooperační systém do nového PC? W7 nebo 8? Osmičky jsou na propagačním videu emejzing a simply, trošku takový androiďácký look, ale nedopadnou třeba jako visty?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Funkčností jsou na tom zhruba stejně jako sedmičky, tedy poměrně dobře, ovšem jejich "look" se mi fakt nelíbí. Za mě tedy sedmičky :)

praivo*

Za mě taky.

hodnocení

1x

8cky zatim moc oblibene nejsou , ale cpou je do novych notasu takze se rozsirujou. Ja si na ne proste nezvykl , dlazdice jsou na normal pc pro me k nicemu a celkove nastaveni je pro me takove divne. Proste jsem tam soupl zpet svoje oblibene 7cky a na ty pojedu jeste fejst dlouho. Vyhovujou mi nejvice...

hodnocení

1x

Win 8 jsou možná dobré pro dotykový monitor, ale na klasický PC určitě Win7.

honzav88*
hodnocení

0x
ja mam na dvou pc 8 i 7. Za sebe radim 8. Vzhled je prakticky totozny, rychlost jsem nemeril ale take velmi podobne -tj. velmi rychle. Ale proste 8 jsou novejsi, nektere funkce jiste muze nekdo ocenit, tak proc si kupovat vec x let starou, kdyz mohu mit novejsi a cenovy rozdil neni nijak extremni. Btw. Tlacitko start vc. Standardni nabidky se da lehce doinstalovat.

hodnocení

0x

měl jsem na PC dva systemy XP a WIn7, ale pracoval jsem výhradně ve XP, protože Win7 mají totálně vykradeného průzkumníka proti XP. Win 8 má mnoho užitečných nástrojů v průzkumníku, pracuje se mi v něm velmi rychle, pohodlně. Starší systemy šly z PC ven. Do Win 8 si nainstalujte utilitu Classic Start Menu a dlaždice neuvidíte - máte volitelný klasický vzhled.

josefpepa

...mají totálně vykradeného průzkumníka...
Začínal jsem na WIN 3,0 a nikdy jsem nepoužíval jejich průzkumníka. Kdybych měl hodnotit OS podle průzkumníka, tak bych už dávko byl u jiného OS.

WIN 8 jsou dobré, stačí si je doladit podle vlasních požadavků, doinstalovat Total, Strat a hlavně jako základ dát vzhled Win7.
Mají jednu dobrou vlastnost (je s podivem, jak dlouho Microsoftu to trvalo, než na to přišli), systém umí sám sebe přeinstalovat.

Josef

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]