Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s biosem

Od: mateas odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám takový problém, po zapnutí PC se mi normálně nalouduje bios ale jsou 2 případy u jednoho jde při stlačení DEL vejít do biosu a po biosu se mi normálně načte windows ... ale při tom druhé případu naskočí po spuštění PC bios ale nejde se do něj dostat a poté naskočí jen černá obrazovka.. a nic pc běží a nic .Řeším to tím že to vždycky restartuju ..a ono se to pak načtě zase, ale už mě to nebaví . Poraďte prosím co s tím, děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, myslím, že po zapnutí PC a nabootování by měl rovnou naskočit OS. Vy se musíte vždy po zapnutí PC nejdříve dostat do BIOSu a až potom pokračovat nebo jen pokud chcete?

Nastavte si BIOS jako výchozí (default), jestli bude problém vyřešen. Nebo při vypnutém PC vyndejte baterii z BIOSu a po chvilce ji zase vložte (správně a s dobrým kontaktem). Případně si tu baterii vyměňte za novou, pokud je již slabá. Zdravím!

doplněno 11.09.13 15:43:

Po vyndání baterie se OS ani BIOS nesmaže, ale asi se BIOS sám nastaví jako výchozí. Pokud máte OS na HDD, tak by měl být zvolen pro bootování jako první HDD. Datum je aktuální nebo se neudrží?

mateas
hodnocení

No nemusím,mě to občas do toho biosu nepustí a když mě to tam nepustí (tak se mi například klávesnice rozsvítí trochu později a už nestihnu dát DEL ) tak je po biosu jen černá obrazovka ...vyzkouším co jste říkal :) ..zkusím to defaultnout .. a když vyndám baterii tak nesmaže se mi systím nebo tak? .. v základní desce moc zkušeností nemám :) když už jsme v biosu tak nastavím HDD jako primární na bootování a jede vše krásně přijde mi že to vždycky ten bios nějak pozmění to přehození toho bootovacího média ..ale po restartu to vždy funguje jak má :)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]