Nejste přihlášen/a.
Prosím o pooc! Při restartu se mi ntb vypnul, trošku to zasmrdělo a už nejde zapnout. Uvnitř něco cvaká, když vyndam napájecí konektor tak cvakání přestane. Nevíte co mohlo odejít a jestli by to mělo cenu opravovat? Ntb už toho má dost za sebou a chtěl jsem ho už vyměnit, bohužel byl rychlejší a nemam zálohu dat. Pokud by se nedal opravit nebo by se to nevyplatilo šlo by aspoň nějak zachránit data z hdd?
přímo u ntb nevím, ale už mi shořelo několik zdrojů u stolních pc. Zasmrdělo to, vypnul se počítač a nešel pustit, z mřížky u zdroje se linul lehounký dým. Protože tomu sám až tak nerozumím, kamarád vyměnil zdroj, zkontroloval ostatní komponenty, jeslti nejsou poškozené a pc zas jelo. U ntb to ubde něco podobného.
Dobrý den, v tom NTB asi nemáte ani baterii, když cvakání ustane při vytažení konektoru od adaptéru. Cvakat umí špatný HDD, ale ten by asi nezasmrděl a NTB by šel zapnout, ale nešel by OS. Cvakat i zasmrdět by mohl ventilátor, ale i tak by to asi naskočilo. Tak to bude asi zdroj.
Již NTB nezapínejte a pokud si na to troufáte, tak se do něho podívejte. Podle toho, co je vadné se potom rozhodnete o opravě. HDD se dá připojit pro záchranu dat i do jiného NTB nebo (asi) přes redukci i do PC (pokud necvaká on). Zdravím!
P.S. NTB rozebírejte odpojený od proudu a pokud tam nebude nic vidět, tak použijte i čich.
Tak opravuji info - cvaká to v adaptéru, nikoli přímo v ntb. (Jen když je konektor zasunutý) a je cítit trošku pálení ale kouř z toho nejde. zkusil jsem rozdělat tu část krytu, ale nic tam nevidim nebo spíš se nevyznam co to tam všechno je.
Ohledně záchrany dat - dokážu je pomoci druhého ntb nějak získat sám nebo to musim dát do servisu?
Dobrý den, docela zajímavá závada. Možná je pryč jen ten adaptér. Zkuste provoz na baterii, pokud ji máte. Prach jste asi vyčistil, tak ten se tam nepálí. U toho HDD bude záležet na tom, jaké má připojovací konektory - ten druhý NTB by měl mít stejné. Jinak se to dá přes správnou redukci připojit i do PC. Pokud se Vám podaří dostat HDD do jiného NTB, tak si stáhněte Live-CD s OS Linux, vypalte jako obraz disku, vložte do mechaniky a v BIOSu zvolte bootování z CD-ROM. Až naběhne OS Linux, tak můžete zálohovat na flashku. OS Windows je nepřenosný na jiný hardware, tak nenabootuje nebo nebude stabilní - proto ten OS Linux. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.