Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové. Chci se zeptat jaký antivir doporučujete. Dnes jsem se dočetl, že Microsoft ustupuje od dalšího vylepšování progr.Microsoft Security Essentials a doporučuje jiné antivirové programy.Ptám se na vaše zkušenosti a zároveň o radu, který z nabízených, neplacených antivirových programů AVG, Avast, popřípadě jiný doporučíte.
doplněno 09.10.13 11:49:Je nutné původní antivir před instalací nového, nejdříve odinstalovat?
To praivo - dovolím si doplnit - Comodo Internet Security Premium, ten je free a svojí službu udělá. download.cnet.com/...
Dobrý den, odpovím Vám jen částečně - v PC by měl být v chodu jen jeden antivir, jinak to dělá problémy a např. to zpomaluje chod PC. Takže odinstalovat nebo zcela vypnout. Já nemám antivir žádný, protože nemám OS Windows. AVG nemá moc dobrou pověst, tak snad ten Avast je lepší.
Určitě Vám v tomto někdo další poradí. Zdravím!
A kde jste to cetl? Ja jsem s MSE nadmiru spokojeny a bohate staci. Jinak jako zdarma doporucuji Avast.
Ten původní článek o odstoupení Microsoftu od antivirových programů jsem bohužel už zpětně nenašel, ale tady posílám něco obdobného antivirovecentrum.cz/...
Á, pozor. Dotyčný článek byl včera aktualizován. Cituji:
"Aktualizace ze dne 11.10.2013:
Microsoft zareagoval na šířící se zprávu, podle něj jde o dezinterpretaci. Na svém blogu se pak snaží vysvětlit, že MSSE funguje napříč řadou "ekosystémů" a pracuje se na nových technologiích, které zajistí "ještě kvalitnější ochranu". Microsoft spolupracuje s výrobci bezpečnostních produktů, nicméně MS Security Essentials považuje za řešení dostatečně zabezpečující počítač."
Článek byl aktualizován už když Rudy63 ten odkaz vkládal. Četl jsem to pár minut po vložení.
...
A co se týče MSE, tak hlavní argument všude vidím... ani o něm nevím ... no nevím, jestli tohle má být znak kvalitního antiviru.
Podle těchto testů ze srpna 2013 skončil co se týká ochrany počítače poslední. (a dlouhodobě udržuje spodní příčky. Stačí vlevo vybrat jiné datum)
Čímž neříkám, že je úplně naho..uby, sám ho na netbooku mám, ovšem tam jede většinou neteř Facebook nebo ségra kytičky a vaření.
Před 14-ti dny vyšlo taky toto: Microsoft teď o S/... což je v podstatě totéž co v tom odkazu od Rudy63, ovšem už to není tak razantně namířeno proti MSE.
Na jednom PC mám MSE, a je pravda že o něm vůbec nevím. Ani o virech, ani o něm. Na druhém mám Avast, a ten mě dost irituje. PC je občas neuvěřitelně pomalej, respektive vůbec nereaguje. Po nějaké době nekonečného grabování a strááášně pomalejch reakcí mi Avast vítězoslavně oznámí že aktualizoval databázi. Kdyby mi to alespoň oznámil dopředu, co se děje. Byl bych klidnější, ale takhle nevim vo co gou. Až mu skončí ta zkušební lhůta, zkusím toho Comoda. Uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.