Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plakát z více A4

Od: david63® odpovědí: 6 změna:

Zdravim

Nevim si rady jak vytvořit nápis ve wordu asi na 8 stran A4

Nejsem moc přes pc kovaný ale mnoho věci zvládnu .

Hledal jsem a nic jsem takovýho nenašel .

Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Často se dá přímo v nastavení tiskárny před tiskem zadat tisk plakátu na více stran. Vím že multifunkce HP co jsem měl to uměla a aktuální Canon Pixma to umí taky :)

doplněno 08.09.13 16:52:

Tedy napíšeš to normálně ve Wordu na A4 a ono ti to vytiskne na více stran (větší formát)

Přesně to samé umí i náš Samsung SCX-4200.

momo*
hodnocení

2x

Dobrý den. Tento program - stahuj.centrum.cz/... vám rozloží obrázek, nápis na více stránek A4 a vytiskne na domácí tiskárně. Pak se to musí slepit. Ale ve Wordu nevím, spíš v nějakém grafickém editoru a už tam nastavit výslednou velikost plakátu. Já si tak tisknu panoramatické fotky třeba 1x6 A4. M.

figurek*
hodnocení

2x

nevím jestli se vám povede nastavit tak velký formát, ale asi ne.

Můj největší možný uživatelský formát ve Wordu je 22" x 22", asi 560x560 mm. To nestačí ani na 4 x A4.

doplněno 09.09.13 11:52:

teď jsem udělal experiment a poved se mi tento postup : Plakát udělejte ve Wordu na formát A3 nebo A4, uložte jako *.pdf a pak v Adobe Readeru si můžete nastavit takový formát tisku, jaký vám tiskárna dovolí.

Osm formátů A4 odpovídá velikostí formátu A1. Je to docela dost velká plachta 594x841 mm.

Z formátu A4 jsem udělal solidně vypadající výtisk na formátu A2, takže zvětšeninu z A4 na A1 uděláte taky.

Hlavní problém ale asi bude splašit někde tiskárnu na tak velké formáty.

luke237

Ano, 22"x22"je udajne maximalni rozmer, ktery Word zvladne. Souvisi to s interni implementaci velikosti/vzdalenosti, ktera je od pocatku vyvoje nastavena jako 16 bitove cislo a pri interni jednotce vzdalenost 1/20 palce a delce 22"dosahne sve maximalni velikosti (asi 31xxx [signed int]) a pak by pretekla.

Pro vytvoreni takto velkeho dokumentu se Word neda pouzit.

bloxgros
hodnocení

0x

Záleží na tom, jak je nápis dlouhý. Já bych to asi řešil tak, že bych si rozmyslel, kolik písmen má být na jednom papíře a taky to, jestli má být papír na šířku nebo na výšku.

Pokud bych chtěl třeba tři písmena na jeden papír, prostě bych si je napsal a pak zvětšoval tak dlouho, dokud by se mi na ten papír vešli. Číslo velikosti písma bych si někam zapsal a šel na další.. Jen dejte pozor na to, že některá písmena jsou širší než jiná a tak se vám sice na jeden papír vejde třeba "IIS"ale už nevejde "SSI"..

Pokud byste to chtěl udělat profi, doporučuji digitální tisk u /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]