Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reinstalace win7

Od: zanek* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, dělám změnu v biosu bootování z cd před reinstalací os win7 ale nevím jestli jsem to nastavil správně (jako první jsem ted nastavil boot device cd room)

bylo tam před tím jako první boot device flopy drive a nenabídlo to možnost formátování disku tak že mě tam zůstali starý windows old 001 a další

Reinstalace win7
Reinstalace win7 #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

neo4440
hodnocení

0x

Instaluješ z čeho Cd nebo bootnutý win 7 přes Flash disk

zanek*
08.09.13 11:33
hodnocení

s cd

prskac1*
hodnocení

0x

Ano mechaniku máš nastavenou jako první takže pc bude bootovat z ní.

Po najetí instalačního disku win7 dej odstranit všechny oddíly, pak vytvoř jeden(případně dva - druhý na data ) a dej jej zformátovat.

pak se ti win 7 nainstaluje do vybraného oddílu a je to.

doplněno 08.09.13 11:35:

Na systém ti stačí cca 80GB, pokud tam chceš instalit hry a jiné tak si ho udělej větší nebo nechej jen jeden oddíl.

doplněno 08.09.13 11:39:

Kdybys hledal ty oddíly tak při instalaci si zadej VLASTNÍ... Tam vše najdeš.

zanek*
hodnocení

zatím dík ještě se podívám do biosu jestli je ta instalace s cd povolena (disable/ a enable - povoleno) a jdu na to

prskac1*

V biosu si jen nastavíš cd na první misto pak zmáčkneš F10 a entr a je to nastaveno

zanek*
hodnocení

Tak že jsem to nastavil podle instrukcí v biosu i instalace ale nepovedlo se. Při instalaci jsem zvolil vlastní pak se ukázala tabulka s disky ale není tam nějaká možnost formátování nebo nějaké ůpravy.

V biosu když kliknu enter na to boot device cd room viz foto tak je tam disable tak nevím jestli to tak má být a změnit to nějak nejde

zanek*
08.09.13 13:02
hodnocení

.

Reinstalace win7 #3
Reinstalace win7 #4
zanel
hodnocení

Ted se dívám na disk C že tam kolem 20GB což by odpovídalo instalaci win7 tak ted su zmatenej

*ee* :)
Reinstalace win7 #5
prskac1*

Kolik máš v PC HDD?

doplněno 08.09.13 13:26:

Předpokládám, že dva?

zanek*
hodnocení

jo 2 160 + 1.5tb

prskac1*

Tak ten 1,5 terra odpoj od desky a nech tam ten 160GB.

To ti bude na systém a věci kolem stačit.

Pak spust instalaci a zadej vlastní.

Tam si klikneš na oddíl a dáš odstranit, to samé s druhým oddílem.

Pak dáš vytvořit oddíl a necháš hodnotu jakou to napíše.

Pak dáš zformátovat a na ten jeden oddíl nainstaluješ systém.

Až budeš mít systém a všechny ovladače, připoj druhý disk a budeš ho mít jako druhý na data atd...

doplněno 08.09.13 13:50:

A nezapomeň že o všechno co na disku bylo přijdeš.

zanek*
hodnocení

jj vím už mám všechno zálohovaný..vyzkouším odpojit

zanek*
hodnocení

Tak ani odpojení hd nepomohlo ale zdá se mě že ta instalace proběhla protože na disku C je nějakých cca 20gb což by odpovídalo a to co tam zůstalo windows old tak to jsem smazal. Chtěl jsem to reinstalovat protože mozilla zamrzávala a nebo třeba 10x za den spadla.Doplńky jsem tam žádný neměl jen adblock který jsem zkoušel odebrat ale taky to nepomohlo.

zanek*
hodnocení

Už se mě to podařilo ..dík za rady *palec*

Reinstalace win7 #6
prskac1*
09.09.13 10:33

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]