Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po opravě všechno z pc pryč, i programy

Od: kasandra* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,moc prosím jestli by jste mi mohl někdo poradit.. Psala jsem sem před pár dny,nemohla jsem se dostat do mailové schránky a všechno se hrozně dlouho načítalo. Počítač jsem včera přivezla od opraváře a po zapnutí jsem zjistila že všechno co tam bylo je pryč...záložky,nějaké fotografie a hlavně všechny programy které tam byly jako Word ,Power Point ,Excel a jiné . děkuju za každou radu co teď s tím.. nejsem žádný profík přes pc. Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

Víte je opravář a opravář. Je vůl a odborník. Prostě Vám vše přeinstaloval a smazal. Takže zbývá začít od začátku a znovu si vše vytvořit. Pro Vás poučení, že důležité data mít zazálohované. Ty už Vám nikdo nevrátí.

V každém případě, bych se toho odborníka zeptal, zda disk zformátoval a znovu še nainstaloval.

Pokud to jen čistil, což zase moc nepomůže, je šance, že ty soubory někde máte.

Odborník, by Vám nejprve Vaše data zazálohoval. Bud by Vám to měl říct, nebo to měl udělat s Vámi nebo sám. Ale někderým lidem, je jedno, že o data příjdete.

petr123*

No, teoreticky tam mohl být třeba hardwarově špatný disk a data už nešlo zachránit. Což samozřejmě ale nemění nic na tom, že smazat zákazníkovi data bez předchozí domluvy je "na pár facek".

naihonn*

No, ono obvykle i se zálohováním za to chtějí pak zaplatit víc. Ale je pravda, že všechno zformátovat bez zeptání se je trochu drsné. *frajer*

zabu

Dělají to i jiné větší firmy. Já takhle dopadl s netbookem u HP. Kvůli výměně držáku SD karty totální výměna střev. I s Harddiskem s daty.
Zamáčkněte slzu, a příště se domluvte předem na záchraně dat. Slušnej technik se zeptá sám předem na nutnost zálohy dat. Ti ostatní, ááále darmo huhlat...

hodnocení

0x

Jak už bylo řečeno, je to přeinstalované. Doufejte, že nebyl špatný disk a data Vám někam nakopíroval, pouze neřekl kam :) Programy každopádně musíte doinstalovat sama, popřípadě se s "opravavářem" domluvte...
Že Vám k tomu nic neřekl, to je věc druhá...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Teď s tím už asi nic. Nainstalovat si všechno znovu a jak bylo řečeno, důležité věci vždycky zálohovat někam mimo PC-NB. Zformátovat HDD a nainstalovat nový, čistý OS je to nejjednodušší, ale na HDD nic nezůstane. Neznalému zákazníkovi "opravář" nakuká cokoli a nechá si to dobře zaplatit. Důležité je, jak požadavek na opravu zněl. Solidní opravář by zákazníkovi vysvětlil, co všechno oprava obnáší, veškerá rizika a možnosti předejití ztráty dat.

Programy vem čert.ty ti vždycky někdo nainstaluje.Horší je ztráta osobních dat. Dokumentů a fotek. Existuje pár dobrých programů které dokážou vytáhnout smazaná data z disku. Občas se zadaří dostat data i ze zformátovaného disku ale jako úplný amatér to asi sama nezvládneš. Než zacneš něco "zachraňovat" pusť si vyhledávání a zaškrtni obrázky. jestli ti je někam zálohoval tak ti to složku ukáže.

Formát disku problém není, problém je další přepsání na již zformátovaném disku. Takže tazatel by měl u opraváře ověřit zda data někde nejsou, omlátit mu hlavu a pak případně řešit obnovu, nebo spíš opravář s omlácenou hlavou. Na data se ptám jako první věc při větší opravě.

hop®
hodnocení

0x

Data je rozumné zálohovat pravidelně, aneb "pozdě bycha honit"...
Zeptejte se svého "opraváře, co počítačem dělal, jak probíhala "oprava".
Mimochodem, asi žádný servis Vám nedá záruku na zálohu dat...

buss
hodnocení

0x

Tož programy vem čert, to bych pochopil, ale mohl varovat, ale svá data to bych ko nakopl, že ani necekl. Nicméně zálohovat, zálohovat, ... jak řekl VIL, ani disk není věčný. A co Recover, co vlastně dělal s diskem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]