Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevřeli jste novou záložku

Od: fidonet* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, asi mě střelí, ale ta poslední aktualizace co Explorer provedl mě bude stát nervy.

Již jsem vyřešil Historii procházení, ale musel jsem dát EI do původního nastavení, tedy v nástrojích povolit provedení defautního nastavení jako po nové instalaci IE7.

Prvním problémem byla uvodní obrazovka, kde to po mě chtělo dva dotazy, zda chci ponechat vyhledávač a ještě něco. nešlo to odeslat a tak jsem našel na webu upravu registru, aby se to již neptalo. Takže vyřešeno.

Mám ale nyní problém, že když otevřu novou záložku VZDY mě to vítí pruvodcem nové záložky a nejde to zrušit.

Nikde na webu jsem nenašel pomoc. Dle mě to bude něco v nastavení.

Již jsem udělal tyto kroky:

odškrkl jsem "příště nezobrazuj" a v nastrojím nastavil,aby se vždy zobrazovala v založkách domovská stránka.

Ale IE je nějaký natvrdlý a pořád to nedělá. nepomohlo ani restart IE ani restart PC

Poradíte? Buď kde to nastavit nebo kde to upravit v registrech.

V podstatě v adresním řádku se vždy zobrazuje about:Tabs, nejraději bych domovskou stránku, ale pokud by tam bylo about:Blank rozčilovalo by mne to méně.

Vím že to nastavit lze, ještě včera to šlo. Prosím nedoporučujte mi přejít na jiné IE nebo jiný prohlížeč. Mám IE7

Otevřeli jste novou záložku

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, na obrázku je zatrženo, že se má příště znovu dialog zobrazovat. Ale, o tom víte a zkoušel jste to zrušit. Já bych zkusil najít ten soubor (asi HTML) toho dialogu (asi about:Tabs) a ten přejmenovat, aby ho MIE už nenašel. Asi babská rada, ale nemám MIE, tak to nemohu ani vyzkoušet. Zdravím!

P.S. Pokud máte domovskou stránku v PC, tak ji můžete přejmenovat na "about:Tabs" a umístit do stejné složky, kde byl ten původní soubor. Také by to mohlo pomoci.

doplněno 06.09.13 14:54:

Aha, tak to bylo to zobrazování v tom prvním obrázku ukryto pod tím okénkem - to se omlouvám.

Jinak, já má OS Linux, tak se nemohu nikam podívat. Ale, pokud si pamatuji na MIE, tak tam byly ty HTML stránky někde k nalezení, ale mimo složku MIE. Zkuste si tam zobrazit zdrojový kód stránky a zjistíte, zda je to HTML, resp. snad i cestu, kde ta stránka je. Jinak důkladně prohledat C:

doplněno 06.09.13 15:09:

MIE = Microsoft Internet Explorer

doplněno 06.09.13 15:14:

Je to stránka HTML, ale cestu tam skutečně nevidím. Pokud přepnete MIE do offline režimu a tato stránka se zobrazí, tak musi být v PC.

doplněno 06.09.13 15:19:

To tam ani nebude - nejlépe a nejrychleji prohledat přes manažer souborů Total Commander nebo snad i přes Start / Najít soubory a složky. Zkuste zadat about:blank a tam už by to mělo být.

doplněno 06.09.13 16:33:

Bohužel, už neporadím více. Sice to slyšet nechcete, ale já bych volil jiný prohlížeč.

doplněno 06.09.13 16:58:

Ještě nápad - pokud tam je něco, jako Správa záložek a ta stránka tam bude, tak ji smazat.

fidonet*
hodnocení

Domovská stránka je google.cz/...

Tabs, Blank a podobné zkratky nejsou dle mě stránky ani složky, ale jen něco systémového v IE ( Blank je zobrazit prazdnou stranku)

Zadejte di do adresare about:Tabs jestli Vám to taky hodí tu stejnou stranku jako mě, a dejte prosím vědět

Jinak zatrhnu to je NEZOBRAZOVAT

doplněno 06.09.13 15:03:

Netuším co je MIE, můžeš mi to trochu vysvětlit?

doplněno 06.09.13 15:09:

html to je zdroj tam není ( ale to tam přece nebývá)

kopiruji stranku na stranku dyk.cz/...

zde si mužete zobrazit kod stranky a říct co si o tom myslíte.

Prohledávam ještě to C: ale zatím nic

doplněno 06.09.13 15:10:

nic jako složka ani soubor MIE v C. není :(

doplněno 06.09.13 15:23:

Takže jsem zjistil že Tabs je uložený v system32 v souboru ieframe.dll myslel jsem, že chyba je tedy v tomto souboru. Po odstranění, se nové záložky vubec nezobrazovaly. vytahl jsem si tedy ten soubor ze své staré zálohy, a zkusil jsem měsíc starou i rok starou. Tak v tom to není. V tom dll je prostě nastaveno pořád, že Tabs je volání te uvítací stránky.

Z toho mi vyplývá, že někde jinde v systému musí být, že při nové založse se má ta Tabs spustit. Takže buď to najít v nastavení nebo v registrech ( vlastně to je stejné), ale nedokážu to najít nikde, ani radu na webu.

poradíte?

Děkuji

doplněno 06.09.13 15:40:

prohledával jsem i registry a nic

doplněno 06.09.13 16:45:

I tak moc děkuji, Prave jsem prolezl registry, tak nikde není ani nastavení Blank nebo Tabs, to je něco systemového co system chápe co s tím. Zkusil jsem smazat větev, a pouze se to restartlo, když jsem změnil nekteré položky, které by to mohli obsahovat, netrefil jsem se. myslím si že v registrech není adresa, nebot ta bud je shodná s domovskou strankou nebo proste BLANK. To že jde na Tabs je startovaci proces prvního spuštění IE. Bohužel nevím proč když se to spustí poprvé tak proč to není schopno si nechat odmáčknout ty upozornění a dál již nezobrazovat.

Smazal jsem tu vetev ted jeste jednou a fotím uvodni obrazovku, která se taky odmíta uložit :(

Otevřeli jste novou záložku #2
Otevřeli jste novou záložku #3

praivo*
hodnocení

1x

A co se stane, když to "V nových záložkách otevřít domovskou stránku" odškrtneš?

fidonet*
hodnocení

Nic se nestane, jako bych házel hrách na zeď. Zkoušel jsem i odškrknout vše a žádný efekt.

Zkusim ještě něco. Nakopiruji sem větev Main z Exploreru.

Tu když celou smažu, způsobí to totalní defaut nastavení IE, jako když ho nově nainstaluji. Mám tedy pocit, že právě v této větvi je zakopaný pes.

Zkuste kouknout prosím, zda nějaké položka vám nepřipadá jako ta správná.

Klič: LocalPage to není. Zkoušel jsem zadat Blank nebo Google.ce a nic to neudělalo.

Stejně si myslím, že to bude pod nějakým klíčem yes/no nebo 0/1 s tím, že to má jen informaci zda má tu startovací stránku zobrazit či nikoli.

Podle mě ten klíč tu prostě schází

Stejně jako jsem musel doplnit klíče na zrušení té uvodní obrazovky, Děkujeme , že jste si vybrali ...

Klíčem

"RunOnceHasShown"=dword:00000001
"RunOnceComplete"=dword:00000001

doplněno 06.09.13 17:58:

Ten text je total nečitelny, umistim jej zde : Tedy text na obrazku

dyk.cz/...

Otevřeli jste novou záložku #4
praivo*
U těch dvou klíčů, které jsi sem napsal, nastav samé nuly.
doplněno 08.09.13 20:00:

Jen tak mimochodem, co ti brání přejít na IE8?

doplněno 08.09.13 20:18:

Tohle by mohlo dělat vypnutí cookies.

fidonet*
hodnocení

Zdravím, bohužel obě nuly způsobí jen původní obtíže, že mám uvodní přivítací obrazovku, která nejde přeskočit. Asi se s tím přestanu zabývat a zvyknu si :( Nebo nainstaluji rok starou zalohu, porovnam registry s dnešními a uvidím.

děkuji za rady

doplněno 08.09.13 20:16:

Zkusím ještě jeden pokus z registry ze zalohy. Mám tedy dotaz. Kdy v PC jsou registry? jak se ten soubor jmenuje?

IE8 jsem s ním nadmíru spokojen až na vyhledávání. Když vyhledávám obrazky, což dělam často, kvůli webu atd, zobrazuje se mi .. ja nevím třeba 100-200 obrázků. Když dám nastavit, aby se zobrazovalo jen 10 nebo 20 výsledků, nic to neuděla. Když jdu dolů, kde je přejít na starý systém vyhledávání, tak se to přepne na příjemných 20 ( nebo kolik ) a je to jako v IE7. Když dám uložit neděje se nic a při dalším spuštění IE8 mám opět vyhledávač v systému nového zobrazování. Všiml jsem si dole hlášky, že musím být přihlášen do systému googli. Což považuji za šikanu a vnucování, ale vzpoměn jsem si na asi 10 let starý učet co jsem kdysi u google použil a přihlásil jsem se. Po vypnutí IE se vše opakovalo. Opět je systém zobrazování po novém způsobu s 200 obrázky.

Abych byl pokaždé přihlášen už je opravdu silná šikana, aby nějaký google nejen monitoroval kam chodím, ale abych se mu k tomu ještě přihlašoval považuji za vrchol drzosti.

Nebo se to nastavuje jinak a nepochopil jsem to? Klidně poradte, dcerka má vedle IE8 a tak to zas otestuji.

Předem děkuji

doplněno 08.09.13 20:38:

ben: určitě bude zas problém jinde.. konkrétně to zas bude ztráta historie. Já si je ty registry stahnu, prohlédnu pouze jednu větev ( explorer) a budu experimentovat. Tím, že mi nevadí virus, ale zamrznutí ( díky zálohám) mohu ten experiment podstoupit. Spíše mě udivuje, že nikde na webu nenacházím odpověď odborníků, kteří většinou ví, kam hrabnout do registrů, a podobně. Většinou každý problém se již někdy v historii IE řešil, tak je divné, že na něj ten klíč nenacházím :D

doplněno 08.09.13 21:06:

BEN: nejsem, ale když vím, že mi to funguje roky bez potíží, a najednou po instalaci nějakých zaplat se to podělá, tak to chci vrátit zpět :)

doplněno 08.09.13 22:48:

Takže ukončeno: Na příčinu "poruchy" jsem nepřišel, ale závadu odstranil. Klíč MAIN nepomohl. Tak jsem znovu nahrál Květnovou zálohu a nakopíroval Klíč celeho Exploreru. Protože je to jen program, není co zkazit. Chová se normálně a teď jen uvidíme, co s ním provedou nové zaplaty.

Děkuji všem za Rady a posílam Body. Ben, Praivo .. a pak ještě kouknu kdo měl něco přínosněho, kdo mě nasměroval.

p.s. mám ještě jeden problém, na NB, přestal se mi na Office při stisku Ctrl aktivovat odkaz a píše mi to, že je to někde zakázáno, at informuji správce. Nikdy to nědělalo, ale já jsem asi smazl nějakou blbost v registru, něco co se startovalo na začátku startu Windows. Udělám novou otazku, jakmile budu mít zaplý NB. Celkem mě to štve. Potřebuji mít funkční odkazy na státnice. Na PC to funguje, ale když to zpracovávám někde mimo domov na NB tak to nejde :( Buď si najdu zálohu :D nebo radu tady :). Už se těším

Ještě jednou všem děkuji

doplněno 08.09.13 22:49:

PRAIVO : Vypnutí coocies? jako že tam jsou vypnute? Otestuji to, ale myslím, že mam na všech strojich nastavené povolení.. díky za TIP

ben®

Dobrý den, já jen k tomu registru. Ten je tvořen více soubory. Tuším, že v OS WIN-95 stačilo překopírovat jen dva, ale potom se to "rozlezlo" s každou novou verzí Windows. Také je možné, že po použití zálohy registru přestane fungovat zase něco jiného. Zdravím!

doplněno 08.09.13 20:37:

V OS Win-95 to byl soubor "system.dat" a "user.dat" - pokud si to ještě pamatuji správně.

doplněno 08.09.13 20:41:

Experimentovat můžete, ale je otázkou, zda to stojí za tu námahu. Vy asi budete kutil .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]