Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IT support podnikání

Od: kluk512* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, chci bych začít podnikat ke studiu v oblastí It supportu, moje představa je že to bude fungovat na bází toho že někdo zavolá, přijedu vyčístím, upgraduju, opravím apodně, za lidové ceny.. Ale chci se zeptat zda musím mít k tomuvyhle vyhlášku 50, popřípadě jestli nevíte jak to bude když někomu budu instalovat windows, můžu mu je tam hodit z neaktivované licence s tím at si zakoupí originál, nebo musím vždycky koupit originál a instalovat jen z originálu rovnou.. :? A ještěě bych měl dotaz ohledně toho když koupím například grafickou kartu pro někoho, tak si tu účtenku schovám a už to si pak odepisuju z daní a nebo pouze to co mi pak zaplatí klient? díky :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takze pokud tomu dobre rozumim, chces si prividelavat mimo jine i instalaci softwaru, ale nevis ani, jak je to s licencnima podminkama?

Rekni mi jediny duvod, proc bych si mel tedy vybrat zrovna Tebe? Abych pak mel strach, zda je vsechno nainstalovane legalne?

-

Nejprve studuj (tim nemyslim skolu, ale to, cim se chces zabyvat), pak nabizej sluzby. Pokud chces uspet, musis byt lepsi nez ostatni, nabidnout vic nez druzi.

Asi tak, jak píše axus. Kromě toho - nejsme v devadesátých letech, kdy IT byla doménou pár zasvěcenců. To, co chceš dělat, si dnes udělá každý sám, případně to svěří do rukou svým dětem, vnoučatům nebo jejich spolužákům...

kluk512*
hodnocení

Tady tohle s těma licencema by mě stejně nikde na žádné IT škole nenaučili, aspoň zatím ani neučí, základní přehled o licencích mám ale jak se to pak praktikuje při podnikání nevím, na to bych musel být nejspíš student nějaké ekonomické školy... Myslím si že když nevím tady tuhle věc tak to ze mě ještě uplnýho nýmanta neděla.. a přece jenom něco umím.. :)

hm*
hodnocení

1x

Mám dojem, že když polezeš dovnitř těch zařízení, už bys 50 měl mít. A za instalaci WIN bez zakoupené licence by tě Microsoft nejraději nechal popravit.

S tou 50 těžko říct, názory na fórech se různí a kvalifikovaná odpověď nikde. Navíc to kdekdo mastí na černo pod jinou činností, než se něco stane...

joudic*

no nevim...
byla vložena odpověď:
kovis:"

Má taková odpověď smysl?

Ano ma, v teto oblasti se pohybuji, a nevim, co vic bych mel dodat nez to, co jsem puvodne napsal, asi jste me nechal smazat, nebo nevim, proc jsem to tu nenasel...

doplněno 29.08.13 22:43:

viz Axus a Jethro

kluk512*
hodnocení

No ja neměl namysli instalování nelegalního sowtware, ale spíš Instlování Volné licence bez zadání Licenčního kodu, jak to Windows umožnuje na 30 dní.. :) Rozhodně NEchci někde někomu instalovat nebo prodávat něco nelegálního...

hm*

A ona se dá někde oficiálně sehnat volná licence, nebo se musí instalovat jen zakoupený produkt s platnou licencí a těch 30 dnů je pouze lhůta pro registraci u Microsoftu?

doplněno 29.08.13 22:19:

Taky myslím, že beta není to pravé. Ta je na testování, ne pro firmy, aby ji instalovaly normálním uživatelům. Jsem přesvědčen, že oficiálně komerčně můžeš instalovat jen koupené WIN s licencí.

kluk512*
hodnocení

No to je to co nevím jak fungguje.. Jako da se sehnat nějaká beta verze apodobne.. .. ale nevím jak je tohle v souladu s legistativou, nechtěl bych být pak někde popoháněnej že to dělám nějak nelegálně... Třeba by tohle věděli na živnostňáku, jak tohle dělat v souladu se zákony.. ale asi to přes tu betu nepůjde.. :/

hodnocení

0x

Pokud budete dělat softwarové zásahy, tak 50 nepotřebujete. Pokud budete instalovat karty, paměti nebo disky, tak pravděpodobně také ne (odborníci nechť potvrdí), ale musíte se vyhýbat síťovým částem, což v počítači představuje zdroj, který je za normálních okolností uzavřen jako jeden funkční celek.

K Windowsům byste měl mít kromě licenčního čísla v českém prostředí také doklad o zakoupení (fakturu). Ten se jako jediný považuje za oficiální doklad, že je software legální. Resp. tento doklad by měl dostat zákazník, který pak bude software provozovat.

Co se týká nákupu a prodeje zboží, záleží na tom, zda budete uplatňovat výdaje paušálem nebo ne (předpokládám, že to budete dělat jako živnost).

Pokud mohu radit, nastudujte si nejprve věci, které se podnikání týkají. Začít můžete třeba zde, mají tam i diskusní fórum: jakpodnikat.cz/...

kangaroo*
hodnocení

0x

Jen doplnim, že v dnešní době tzv. bitový kopií systémů co si každý vytvoří a obnový systém na chlup stejnak automaticky do 10minut, tak budeš muset nabídnout víc věcí než jen instalaci. Overclocking drahých speciálních sestav, HTPC, celkové řešení IT domácnosti pro 2-4 lidi, IT návrh na snížení/optimální nákladů jednotlivcům či firmám, nějaký aktuální IT vychytávky,... :)

kluk512*
hodnocení

Tak já chtěl nabízet daleko více služeb, ale jak tak koukám asi by to bylo víc starostí něž... To se radši někde nechám nejspíš zaměstnat na půl uvazku v nějaké firmě.. :) Každopádně děkuju všem za rady .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]