Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komprimování příloh pro e-mail

Od: vrati* odpovědí: 7 změna:

Jak odeslat e/mailem najednou 12 attachements? Můj e-mail jich tolik najednou neodesle. Asi je potřeba je nějak komprimovat. Jak se to dělá?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

0x

muzes to dat do raru a doporucoval bych to pdole velikosti dat pres stranku a poslat primo odkaz na stahnuti :) treba leteckaposta.cz nebo ulozto.cz

mowla*
hodnocení

0x

Otázka je, o jaké soubory jde - nejen počet, alei velikost hraje svou roli...

Každopádně - použití komprimačního programu všechny soubory ´zabalí´ do jednoho, v závislosti na typu souboru i případně zmenší velikost... U výsledného souboru je potřeba zkontrolovat jeho velikost, různé mailservery mají různě omezenu maximální velikost jednotlivých mailů - 2 MB, 3 MB...

Pokud žádný komprimační program nemáš, můžeš si stáhnout a používat třeba tento - slunecnice.cz/... ...

doplněno 15.11.12 17:14:

Texty ten softík i zmenší...

OK - stažený soubor nainstaluj a spusť (Start - Programy - 7-Zip - 7-ZipFileManager), v okně vyber soubory,které chceš ´zapakovat´ a na panelu stiskni tlačítko + - tím se otevře okno, kde zvolíš jméno souboru (další parametry můžeš nechat tak) a stiskneš tlačítko OK...

Do mailu pak připojíš jen tento jeden attachment...

To je celé...

vrati*
hodnocení

Nekomprimuji fotky ale normální písmový text. Staejně nevím jak vůbec zacít teď když mám ztaženou tu Slunečnici

praivo*

Zazipovat soubor umí i samotná Windows. Vyber vše, co chceš dát do archivu, klikni pravým tlačítkem a zvol Odeslat do -> Archiv ZIP (nebo něco podobného, před chvílí jsem přepnul na Linux, ale pokud bude třeba, udělám ti obrázek z Windows, jen napiš verzi).

buss
hodnocení

0x

No a o jaké se jedná? Foto nemá cenu komprimovat.

iz*

Fotky je sice lepší zmenšit v grafickém editoru, ale podle mne má zabalení fotek do jednoho či několika archivu smysl i tak, protože pak se připojuje méně příloh.

luke237
Z hlediska emailu je to uplne jedno. To omezeni na pocet priloh je veci jen nekterych webmailu. V normalnim postovnim programu v tom neni rozdil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]