Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám SSD disk na kterým mám strašně málo místa, tak jsem ho šel trochu probrat. KDyž jsem se kooukl na složku USers, kolik mi zabírá, tak jsem jenom vykuleně koukal - 8,8GB .. Jenže potom co jsem tuto složku rouzklikl a díval jsem se na zabraná místa po složkách (rozjel jsem i skryté složky), tak celkové místo nepřesáhlo 4GB..
Kam se tedy poděly ty 4GB? Docela by se mi na místu hodili :D Dá se nějak projet PC aby promazal taková místa nebo nějak jinak vyřešit?
Mockrát děkuji
Dobrý den, pokud máte OS Windows 64-bit, tak ten si rezervuje hodně místa na HDD pro svou činnost. Mohlo by to být tím. Pokud máte jiný systém, pak jsem mimo. Zdravím!
doplněno 27.08.13 12:45:Na vyčištění PC od nepotřebného je dobrý program viz odkaz.
Někdy důležité místo zabírá jeden zapomenutý soubor, k jeho odhalení může napomoci program SpaceMonger, je zdarma a neinstaluje se...
pokud kontrolujes velikost slozek napr pomoci TC, tak ten do velikosti zapocita i obsah slozky C:ProgramData, na kterou odkazuje pouhy zastupce slozky c:UsersAll Users. Takze zkus jestli C:ProgramData ma ty chybejici 4 GB
Muj prvni odhad byl take ten, ze je tam nejaky link, ktery odkazuje na ty "chybejici" 4,4GB nekam mimo stromovou strukturu toho adresare, ale kdyz tazatel psal, ze mu to dela i po secteni velikosti vsech podadresaru v jedne urovni pod tim hlavnim adresarem, tak to asi nebude ten pripad.
Na druhou stranu opravdu netusim, co a jak Total Commander pocita. Ja se na to koukal ciste z hlediska logiky programu, ktery pocita velikosti.
Jinak predpokladam, ze uzivatel se nepta na velikost skutecne velikosti souboru a zabraneho mista na disku vlivem alokace bloku v pameti typu flash pouzitych v SSD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.