Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
obracím se na Vás s radou ohledně komunikace mezi GSM modulem (GPRS) a serverem.
Moje otázka zní, jak taková komunikace funguje, popřípadě na co se mám zaměřit v této problematice, jak začít.
Jde mi konkrétně o to, že bych chtěl posílat GPS data přes GSM modul na určitý server a nevím, jak na to. Koukal jsem na googlu, ale nepodařilo se mi nic konkrétního najít, možná ano, ale nevěděl jsem, jestli to souvisí konkrétně s mojí problematikou . Kdyby mi někdo aspoň poradil, na co se mám zaměřit, tak bych byl velice vděčný.
Předem díky všem co odpoví, nebo aspoň něčím přispějí k mojí otazce, popřípadě, kdo se tímto zabýval, ˇbudu rád, když se podělí o zkušenosti.
Tomas
GSM modul je modem (GPRS, EDGE, 3G - to je fuk), takže na ´druhé straně´ musíš mít jiný (telefonní) modem - schopný přijmout posílaná data...
Možná, kdyby ses rozepsal šířeji o účelu, dalo by se ti poradit více...
doplněno 15.11.12 13:56:OK - takže na "určeném serveru" musíš zajistit funkční telefonní modem, který data přijme... Nebo - data přijmout jinde a na server je uploadovat třeba po netu...
doplněno 15.11.12 15:24:No - kde - předpokládám, že máš myšlenku na nějakou aplikaci... Kromě vymyšlení (a naprogramování) funkčnosti ještě musíš ´dotáhnout´ technickou část... Takže - buďto využít nějaký existující volně (nebo za úplatu) dostupný modem a nebo takový modem zprovoznit a připojit sám...
Nebo, pokud to Arduino umožňuje (což nevím), můžeš pomocí modemu celý systém připojit k netu - napsat si uploadovacího deamona - (přes nějakého providera - toho, kterého budeš využívat SIM) a data přenášet netem...
Má to být zařízení, které bude sloužit k hlídání předmětů a zařízení. Má pracovat na principu GPS. Toto zařízení se bude skládat z Arduino NANO, GPS modulu a GSM modulu. GPS modul předá informace o poloze GSM modulu se SIM kartou a ten je v určitém formátu dat pošle 1 x za 1/2 hodiny na určený server, kde bude možnost tato data dále zpracovat.
doplněno 15.11.12 14:33:A jak by šla udělat ta druhá možnost? Kde jinde by se data dala přijmout? To by pro mě bylo asi lepší řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.