Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GSM (GPRS) komunikace se serverem

Od: tomik0101* odpovědí: 5 změna:

Zdravím všechny,

obracím se na Vás s radou ohledně komunikace mezi GSM modulem (GPRS) a serverem.

Moje otázka zní, jak taková komunikace funguje, popřípadě na co se mám zaměřit v této problematice, jak začít.

Jde mi konkrétně o to, že bych chtěl posílat GPS data přes GSM modul na určitý server a nevím, jak na to. Koukal jsem na googlu, ale nepodařilo se mi nic konkrétního najít, možná ano, ale nevěděl jsem, jestli to souvisí konkrétně s mojí problematikou :(. Kdyby mi někdo aspoň poradil, na co se mám zaměřit, tak bych byl velice vděčný.

Předem díky všem co odpoví, nebo aspoň něčím přispějí k mojí otazce, popřípadě, kdo se tímto zabýval, ˇbudu rád, když se podělí o zkušenosti.

Tomas

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

GSM modul je modem (GPRS, EDGE, 3G - to je fuk), takže na ´druhé straně´ musíš mít jiný (telefonní) modem - schopný přijmout posílaná data...

Možná, kdyby ses rozepsal šířeji o účelu, dalo by se ti poradit více...

doplněno 15.11.12 13:56:

OK - takže na "určeném serveru" musíš zajistit funkční telefonní modem, který data přijme... Nebo - data přijmout jinde a na server je uploadovat třeba po netu...

doplněno 15.11.12 15:24:

No - kde - předpokládám, že máš myšlenku na nějakou aplikaci... Kromě vymyšlení (a naprogramování) funkčnosti ještě musíš ´dotáhnout´ technickou část... Takže - buďto využít nějaký existující volně (nebo za úplatu) dostupný modem a nebo takový modem zprovoznit a připojit sám...

Nebo, pokud to Arduino umožňuje (což nevím), můžeš pomocí modemu celý systém připojit k netu - napsat si uploadovacího deamona - (přes nějakého providera - toho, kterého budeš využívat SIM) a data přenášet netem...

tomik0101*
hodnocení

Má to být zařízení, které bude sloužit k hlídání předmětů a zařízení. Má pracovat na principu GPS. Toto zařízení se bude skládat z Arduino NANO, GPS modulu a GSM modulu. GPS modul předá informace o poloze GSM modulu se SIM kartou a ten je v určitém formátu dat pošle 1 x za 1/2 hodiny na určený server, kde bude možnost tato data dále zpracovat.

doplněno 15.11.12 14:33:

A jak by šla udělat ta druhá možnost? Kde jinde by se data dala přijmout? To by pro mě bylo asi lepší řešení.

luke237
hodnocení

0x
Ten tvuj "GSM modul" neni nic jineho, nez normalni modem (stejne jako kdysi ten na telefonni linku), ktery se ovlada AT prikazy na prislusnem rozhrani (seriovy port nebo USB port, podle toho, kde je ten modem pripojen). Takze budes muet rozhodit dial-up server.
luke237
rozhodit -> rozchodit
luke237
Misto primeho posilani na rozhrani muzes pouzit nejaky dialer a pak poustet pppd (PPP daemon) nebo primo nejaky ten Kermit nebo zmodem pro primy prenos souboru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]