Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejede obrazovka

Od: petr7896 odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

mám problém s PC. Při spuštění se mi nerozjede obrazovka - v obrazovce to není, nebot na jiném jede v pohodě. Počítač běží, větráky se točí. Grafickou jsme zkoušeli zreklamvoat, ale závadná nebyla.

V čem by byla chyba a jak by se tento problém dal vyřešit? Mockrát děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Vám se vůbec nespustí monitor? Obrazovka je jen černá? A po připojení k jinému PC monitor funguje - je to zkoušeno i se stejným kabelem? Zkuste jiný kabel a zkontrolovat zapojení konektorů (kontakt). Zdravím!

doplněno 26.08.13 10:43:

Kontrolní LED dióda na monitoru svítí (nebo mění barvu)?

doplněno 26.08.13 11:46:

Takže se stejným kabelem to jednou jde a jinde ne? A co zkusit bootovat s instalačním CD OS Windows nebo Live-CD OS Linux, jestli se dostanete někam dál? Do BIOSu (klávesou Del nebo F2) to také nejde?

petr7896
hodnocení

Monitor to určitě není. Zkoušel jsem k němu připojovat notebook a monitor se rozjel v pořádku.
Barva se nemění, prostě nenaskočí. Obrazovka je jenom černá...

Vůbec netuším v čem by to mohlo být, tohle se mi stalo poprvé..

fribble*

A co PS počítače? W7 by si měl ovladč najít sám, XP to neumí. Co je to za monitor, zkusíme se podívat po driverech.

doplněno 26.08.13 11:37:

Oprava - a co OS počítače?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zatím jsem tu nezaznamenal, že byl u PC vyzkoušen jiný monitor. Vypadá to na problém s grafickou kartou nebo ovladačem GK. O tom tu taky není zmínka.

prskac1*

To nebude GK ani DRIVER, pokud vím, když do pc strčím novou grafiku, která ještě nemá nainstalované DRIVERY tak funguje. Na rozlišení které je k ničemu ale jede.

Takže to bude někde v kabelu, pokud monitor na jiném pc jede. Může být jen špatný kontakt, je třeba se podívat.

doplněno 26.08.13 12:04:

A zcela možné je že monitor začíná odcházet do věčných lovišť.

jh11
hodnocení

0x

A nemá PC integrovanou grafiku? V tom případě je potřeba vybrat správný konektor budou tam dva pro monitor.

Případně provést reset biosu viz google

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]