Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Integrovaný procesor?

Od: jakubtoth* odpovědí: 5 změna:

Liší se nějak výkonem integrovaný procesor od normálního, který je zvlášť? Stačilo by mi dvoujádro(pokud možno levnější) Neznáte někdo nějaký? Popřípadě prosím odkaz :) Děkuji ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Integrovaný procesor od normálního? Nevím, co tím myslíš. Procesor (každý) patří mezi integrované obvody. Nemyslíš náhodou procesor s integrovanou grafikou? Tam ta grafika bude mít výkon a schopnosti určitě nižší, než nějaká našlapaná grafická karta, ale na běžné použití bez (náročných) her stačí.

jakubtoth*
hodnocení

Myslím procesor na motherboardu, jestli si koupit motherboard rovnou snim, nebo zvlášť :)

hm*

Aha. Jak už psal @kangaroo, samostatné se dělají procesory výkonné, integrované na desce bývají slabší. U integrovaných se předpokládá, že to uživatel chce pro nějaké už známé "jednoúčelové" využití a že se tedy nárok na toto zařízení nebude moc měnit. Jestli ti nebude vadit, že procesor nelze změnit, klidně si pořiď desku s integrovaným. Odměnou bude zpravidla o poznání nižší spotřeba a třeba i menší rozměry desky. Před nákupem si dobře prostuduj parametry vyhlédnuté desky, aby sis vybral správnou. Desky s integrovaným CPU totiž mívají třeba i omezenou (ovšem pro mnoho a mnoho aplikací dostatečnou) velikost instalovatelné paměti, málo (nebo žádný) slotů pro přídavné karty apod.

I integrované procesory mohou být vícejádrové a vícevláknové.

kangaroo*

Integrovaný jsou většinou pro méě výkonné počítače či sítové terminály. Klasicky se kupuje mb + cpu zvlášť. Jinak motherboard rozhoduje jaký rozsah cpu podporuje. Jiná situace je u notebooku, tak je skoro "99%" cpu integrováno na desce.

luke237
hodnocení

0x

Tady mas nejaky prkna s integrovanym procesorem.

Integrovane CPU maji stejny vykon jako stejne CPU do patice. Pravdou ale je, ze desky s integrovanym CPU se vetsinou delaji kvuli nizke cene, takze ty CPU na te desce patri spise k tem slabsim a starsim. Na beznou praci a nejakou ttu nenarocnou hru je to naprosto v pohode a ta cena je naprosto bezkonkurencni :) Jen se vyhni procesorum Via a vybirej mezi stolnimi verzemi procesoru Intel a AMD a budes fajn. Neber desky, ktere maji procesory puvodne urcene pro notebooky nebo netbooky. Stolni verze procesoru je vzdycky vykonnejsi (mohou si dovolit uchladit vetsi tepelny vykon).

Tyhle levne desky take maji integrovane vsechno na sobe, vcetne grafiky, zvukovky a sitovky a to take nejsou zadne spicky, ale jak jsem psal, na veskerou praci krome narocnych her to v pohode staci.

Jak jsem psal, tahle prkna se vyrabi hlavne kvuli nizke cene, takze nepocitej treba s hodne rozsirujicimi sloty. Maximalne tak 2. Dnes stejne ale vetsina lidi dovnitr nic necpe a honi to pres USB, takze ti to asi vadit nebude.

Prknech s integrovanou pameti jsem jeste nevidel, ale take je pravda, ze jsem se na tento typ desek uz delsi dobu nejak blize nekoukal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]