Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nelze odeslat email z klienta?

Od: 123mirek® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
mám doma 2 počítače a pro práci s poštou mám na jednom Outlook Expres a na druhém Windows live Email. Internet mám bezdrátový ( Synanet.cz ). Léta nebyl s odesíláním emailů žádný problém. Až poslední měsíc. Zapnu Outlook, přijde mi pošta, doposud je to OK. Ale pokud chci na email v Outlooku odpovědět nebo odeslat nový email, hodí mi to hlášku, že zpráva byla serverem odmítnuta. Neděje se to však pokaždé. Většinou brzo ráno nebo pozdě večer lze email odeslat, jinak ne. Kontaktoval jsem provozovatele internetu ( Synanet ) a technik mě odepsal, že je vše v pořádku a přestal se mnou problém více řešit. Já si myslím, že na mojí straně chyba není. Nastavení pošty v mých počítačích je v pořádku. Podle mě je chyba u dodavatele internetu. A taky si myslím, že by mi měl provozovatel internetu dát slevu, protože nedodává služby tak jak by měl. Co s tím? Jak to mám řešit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nastav ověření odesílatele (což si asi měl, bez toho by to nikdy nefungovalo) a nově přidej zabezpečení SSL. Pak to bude fungovat.

Pozor SSL používá jiný port: napoveda.seznam.cz/...

hodnocení

Nastavil jsem to podle tebe a nic. Nastavení co mám doposud mi funguje léta, tak nevím. U nás v obci jsou 3 firmy nabízející i nternet. Jedna nemá potřebné pokrytí signálem, druhá je strašně drahá a třetí je mix těch dvou předchozích. Majitele znám léta, je to flegmatik, který má všechno na háku. A zaměstnává 2 techniky amatéry za minimální mzdu. Ti když slíbí, že zítra přijedou v 10 dopoledne, tak vím jistě, že to nebude pravda. Problémy s výpadkem internetu jsou časté. Jak má taky fungovat internet, když zesilovač mají přivázaný na kusu klacku. Nezbývá mi nic jiného než to nechat být, protože přejít jinam by bylo ještě dražší.

hm*

1) Outlook Expres zlobí. A ten Windows live Email funguje jak?

2) Kolik máš mailových schránek, resp. u kolika poskytovatelů mailů? Zlobí všechny?

3) Zlobí i něco jiného, kromě mailů?

4) Pro odesílání používáš server SMTP svého poskytovatele internetu, nebo se připojuješ přímo na mailový server těch mailů?

iz*
hodnocení

0x

Jak vypadá odesílání e-mailů z webového rozhraní? Nezměnilo se něco u poskytovatele freemailu?

Jak máte Outlook nastaven?

Může jít o jeden nebo o několik různých problémů, z nichž žádný nemusí (ale může) být (i) na straně poskytovatele připojení k internetu.

hm*
hodnocení

0x

Zkus rady rádců přede mnou (i za mnou).

Já píšu hlavně proto, že mě zaujala tvoje věta "A taky si myslím, že by mi měl provozovatel internetu dát slevu, protože nedodává služby tak jak by měl." Ještě nevíš, o co jde, a už chceš od někoho náhradu. Někdy je skutečně chyba na straně poskytovatele, ale obvykle bývá problém na straně uživatelů. Proto se snaž nejdřív zjistit, proč ti to funguje divně, a pak buď odstraň chybu u sebe, nebo informuj poskytovatele (kdyby opravdu byl problém u něj). Teprve pak (chyba u poskytovatele), když budeš chtít být prudič, můžeš zkusit požádat o slevu. A když bude chtít prudit i poskytovatel, tak ti řekne, že portů máš k dispozici 65535 a z toho jeden ti jde pár dní napůl, takže dostaneš slevu 1/65535/2/30*počet_dní _poruchy.

Hele, kouknul jsem na jejich web, oni (nebo jen on?) jsou asi rádi, že to vůbec jede, tak jim nepřidělávej starosti, jinak s tím seknou a bude po internetu.

luke237
hodnocení

0x
hlášku, že zpráva byla serverem odmítnuta
Jak se jmenuje ten "server"? Urcite to tam nekde pise nebo to je v logu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]