Hezký večer všem, došla mi barva v tiskárně,již ji mám a teť zase netiskne,poraďte jak mám postupovat aby tiskla CD nemam stáhl jsem si program na instalaci,ale asi nepostupuji správně.Starý program mam odinstalovaný jak dál přesně,aby to bylo OK . Děkuji
Když ti dojde inkoust v tistárně stačí vyměnit cartridge a zase dál tisknout. Nic dalšího dělat nemusíš. Pokud jsi odinstaloval ovladač na tiskárnu, tak ho zase zpátky nainstaluj.
holvyy*
Zdravim Spidere pokud by to bylo tak jednoduché jak píšeš asi bych byl totálně ...že chci radit.Já to trochu zjednodušil,barva tam nebyla dlouho a teť to potřebuji celé nainstalovat jednoduše po výměně "kazet" tiskárna netiskla ovladač nebyl a dá se říci je to asi jako nainstalovat novou tiskárnu.Asi potřebuji přesný popis činnosti,jinak mi to nejde.Děkuji
Postup je asi tento: dát cartridge do tiskárny. Odpojit tiskárnu od PC. Nainstalovat z CD ovladač a případně i další programy. Připojit tiskárnu k PC a tisknout
holvyy*
Zdravim tento postup je správný do okamžiku založení cartridge do tiskárny,přečteš-li si první dotaz či otázku píši že CD nemám,tedy další postup promiň mi dost dobře nevyhovuje,resp.to nefunguje.Tiskárna se připojuje přes USB.Tedy co nainstalovat co to je další programy a taky se občas asi musí PC restartovat,jinak to nebude tisknout.
Jasně, CD nemáš, instaluješ z disku už stažený ovladač. Ostatní programy bývají právě na CD dodané k tiskárně a umožňují např. před tiskem upravit obrázky.
Vždyť Vám to psali několikrát. Stáhnout ovladač ze stránky, na kterou odkazuje Clayman a postupovat, jak psali Spider nebo Maverick. Co je na tom k nepochopení?
holvyy*
Zdravim Yurku,dobrá rada nad zlato po stažení jak říkáte ovladače se nainstalovali 3 ikony a v nich nekolik složek poraď kterou anebo ...
No výborně, kousek jsme se posunuli. Pokud jsou ovladače tiskárny nainstalované, mělo by to fungovat. Zkoušel jste tisknout? Jaké ikony se "nainstalovaly"? Můžete je vyfotit? Obvykle je třeba před tiskem napoprvé nastavit tiskárnu, udělal jste to? Nesedím vedle Vás a nevidím Vám na monitor. Potřebuju co nejpřesnější popis toho, co se děje. A myslím, že ostatní to rovněž ocení.
Neobtěžoval ses říct, cos už udělal, nereaguješ na doplňující otázky. To je potom složité ti poradit. Projdi si celé vlákno, řiď se tím, co už bylo řečeno, pak se to pokus nějakým způsobem shrnout. My ti nesedíme za zadkem a kdyžnic neřekneš, máme za to, že je všechno v pořádku. Hezký den.
Prominte ze jsem neuposlechl príkazu nebo doporučení pokud jsem je pochopil reagoval jsem name.Asi jsem blbejší ,ale stejne bych to to chtel mýt unst.alovaný. Nerozuměl jsem poslední rade hardwer
Tohle je na dlouhé lokte. Nemáš v okolí někoho, kdo je s PC trochu zběhlejší? Instalace ovladačů na tiskárku je otázkou pár minut a tady to řešíme už několik týdnů.
Na stránce s ovládacími panely je jedna skupina-ikona nazvaná "Přidat Hardware."Na tu klikneš a otevře se instalátor,který ti dává pokyny.Budeš se jich držet a snad se ti to podaří spustit.Pokud ne,sděl,kde to skončilo.
To tu už řešíme od samého počátku. Driver neboli ovladač je druh software, která umožní komunikaci zařízení (v tomto případě tiskárny) s počítačem. Link na stažení ovladače tu už byl. Takže stačí ho stáhnout i internetu, uložit na vhodné místo na disku, případně rozbalit a spustit instalaci nejčastěji souborem install.exe nebo setup.exe.
Vše provedl dle instrukcí...setup. exe nainstaloval USB Kabel na sít atd pri kalibraci tiskárny už to nefungovalo netislo restart,harhwar nelze nainstalovat protože pruvodce nemuže naléz nezb softwer.Insatl,Prog,Filel a na ploše.Nením co dál
Jaký "nainstaloval USB kabel na sít atd"? Uvědom si, že my nemáme tvoji tiskárnu na svém počítači a nesedíme ti za zadkem, takže nevidíme na monitor. Navíc (aspoň já) naprosto netuším, co jsi chtěl říct tím, co jsi nám teď řekl... Zkus se víc soustředit při psaní odpovědi.
Tak popořade (proč ten tón pane AL Bundo-nejsne všichi fenonéni kdyz neco nerad delám tak toho zanechám..)Stahl jsem z netu 3820-enu-win rozbalil ho postupoval podle unstrkcí které mino jiné napovídali jak zapojit tiskárnu a počítač,jak zapojit sít atd,pri instrukcích kakibrovat uz mi to prestalo fungovat a nevitisk jsem ani stránku tak neví co jsem udelal spatne ,Doufám že popis stačí když tak rád doplním
Vzhledem k tomu že kalibrace je až po instalaci ovladače tiskárny tak co to znamená přestalo fungovat? Zaseklo se? Hodilo nějakou chybu? Ve start/nastavení/tiskárny a faxy je co? V start/nastavení/ovládací panely/systém/hardware/správce zařízení je co? Hlavně při připojené tiskárně. Nejaké vykřičníky? Tiskárna fungovala původně bez problémů? Byla naistalovaná? Oháníš se tím, že ti nedokážem poradit. Sorry ale rad jsi tu dostal hodně, ale i když jsem si přečetl vlákno celé tak jsem nepřišel na to co konkrétně ti nejde. Zádná napsaná chyba nebo konkrétní problém (netiskne neberu jako konkrétní problém), zatím to tu je jen že ti to nejde a kdybych ti řekl auto mi nejede, něco jsem tam sputil, zdálo se že to pojede, nejede to poraďte, co by jsi z toho pochopil? Chápal bys zda mi vůbec startuje? Zda mi auto jezdilo? Asi ne co a tady je to stejné. Stručně řečeno- úspěch rad je hlavně na tobě, navedeme tě, ale z nekonkrétních odpovědí nic nevycucáme a pokud ani navedení nepomůže tak buď zdatný kamarád nebo servis (ono taky celou dobu může jít o to že je špatný usb kabel, nebo ohledně toho servisu jetá elektronika tiskárny)
To je dobrá připomínka. Známá si taky stěžovala, že nemůže nainstalovat tiskárnu - když jsem zahlídl pod stolem 10m klubko kabelu, tak už nebylo co řešit(doporučuje se 4m a méně).
Jak jeden nejmenovaný pán měl připomínku odledně dlouhýho vedení,tak to beru je to pravda 12.4 jsem měl říkají doktoři "malou mozkovou" příhodu prižemž jsem nejal pri té přílezitosti zaponěl kominukavat.Co se týká PC jsem naprostý samouk v podsate jsem se učil co mi kdo řekl a zkoučel a zkoušek.Já paronoidní rozhodně nejsem ale jenom jsem porovnával,spolupráci z jiným servrem že sme vždycky došly do cíle . Asi sem přišel na chybu?Jelikož je to anglicky chvíly ni to trvalo,potíž bude v kazetách nechce to vzít kazety stále svíti kontrolka na kazety -náplň pokud to nekdo pozná mám i originál krabičku a pro ten typ se dle udaju hodí je tam uveden.Muže být toto náš problém?
Na ty starý barvy to funguje a fungovalo? To můžeš zkusit i teď... Třeba je to vadný kus cartridge, stát se to může. Jo a na krabičce je přímo napsané že je to pro tuhle tiskárnu?
Je tady toho už hodně, takže nevím jestli na to už někdo upozornil. Případně tedy ještě jednou. Tiskárna při instalaci ovladačů nesmí být připojená k počítači! Připojení kabelu tiskárny do USB se provede až na výzvu instalátoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.